Влада

Для Житомирської області виділили 5,2 млн грн на реабілітацію дітей з ДЦП

12 June 2019, 16:18

Житомирська область отримала 5,2 млн грн на реабілітацію 490 дітей з ДЦП.

Про це 12 червня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«У цьому році Уряд запровадив новий механізм спрямування коштів на реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу. Відтепер діє принцип «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг. До області направили 5 млн 277 тис. грн для здійснення заходів із реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу (ДЦП)», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що за інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, в області на обліку перебуває 490 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП віком до 18 років, на реабілітацію яких будуть спрямовані гроші. Кошти розподілені між місцевими органами соціального захисту населення пропорційно чисельності дітей, що потребують реабілітаційних заходів, за місцем їх проживання (перебування) відповідно до індивідуальних програм реабілітації.

Прес-служба ОДА також пояснює, як отримати державну допомогу на реабілітацію дитини з ДЦП

Для забезпечення реабілітаційними заходами дитини з ДЦП один із батьків дитини чи її законний представник повинен звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації (міськвиконкому) за місцем проживання та подати заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

  • паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма No 027/о).
  • консультації лікарів, заняття з профільними лікарями і спеціалістами з реабілітації (лікар-невролог дитячий, логопед, лікар-психолог, лікар-педіатр, педагог соціальний, лікар-сурдолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини або лікар-фізіотерапевт, або лікар з лікувальної фізкультури, або лікар з лікувальної фізкультури і спортивної медицини, фізичний терапевт та інші);
  • реабілітаційні послуги (комплекс процедур), у тому числі фізичну терапію, лікувальну фізкультуру, масаж загальний, механотерапію за потребою (локомоторну терапію, мотомедтерапію), апаратну фізіотерапію (теплолікування, вібротерапію), метод динамічної пропріоцептивної корекції із застосуванням рефлекторно-навантажувального пристрою «Гравістат», логопедичну корекцію, психологічну корекцію, педагогічну корекцію, соціальну адаптацію тощо.

Перелік базових реабілітаційних заходів призначається індивідуально залежно від потреб дитини та включає:

- консультації лікарів, заняття з профільними лікарями і спеціалістами з реабілітації (лікар-невролог дитячий, логопед, лікар-психолог, лікар-педіатр, педагог соціальний, лікар-сурдолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини або лікар-фізіотерапевт, або лікар з лікувальної фізкультури, або лікар з лікувальної фізкультури і спортивної медицини, фізичний терапевт та інші);

- реабілітаційні послуги (комплекс процедур), у тому числі фізичну терапію, лікувальну фізкультуру, масаж загальний, механотерапію за потребою (локомоторну терапію, мотомедтерапію), апаратну фізіотерапію (теплолікування, вібротерапію), метод динамічної пропріоцептивної корекції із застосуванням рефлекторно-навантажувального пристрою «Гравістат», логопедичну корекцію, психологічну корекцію, педагогічну корекцію, соціальну адаптацію тощо.

Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно.

З питань реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП необхідно звертатися до райміськуправлінь праці та соціального захисту населення за місцем проживання або в департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації за телефонами: (0412) 47-47-61, (0412) 47-47-64.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року в Житомирській облдержадміністрації розповіли, як оформити дитину з особливими потребами на інклюзивне навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЦП дитина з інвалідністю реабілітація  
Матеріали по темі