Події

​Подробиці вогнепального поранення підлітка у Житомирській області: лісник цілився у пташку, а попав у хлопця, який сидів на даху

12 June 2019, 21:10

Справу про вогнепальне поранення 12-річного хлопця в Житомирській області розслідує Державне бюро розслідувань.

Про це ввечері 12 червня повідомила прес-служба теруправління ДБР у Хмельницькому.

«Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, розпочали розслідування кримінального провадження щодо замаху лісника на умисне вбивство неповнолітньої дитини», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, 12 червня 2019 року в чергову частину Чуднівського відділу поліції надійшло повідомлення від центральної районної лікарні про те, що до них за медичною допомогою доставлено неповнолітнього із вогнепальним пораненням ділянки спини.

За результатами оперативно-розшукових заходів працівниками поліції встановлено, що працівник державного підприємства «Житомирське лісове господарство» з незареєстрованої нарізної зброї ТОЗ калібру 5,6 мм здійснив постріл у пташку. Як наслідок, куля влучила в неповнолітнього хлопчика, який в той час знаходився на даху будинку. Таким чином неповнолітній отримав непроникаюче вогнепальне поранення в області спини.

«Лісник у скоєному зізнався. У його діях вбачаються ознаки замаху на умисне вбивство малолітньої дитини (ст. 15, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). На місці події працює слідча група теруправління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, та працівники Національної поліції України. Наразі проводяться першочергові слідчі дії», - повідомляють у прес-службі ДБР і додають, що у разі доведення вини, ліснику загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавленням волі з конфіскацією майна.

Разом з тим, журналісти ТСН повідомляють про стан пораненого хлопчика. Куля потрапила в спину між лопатками. За словами лікарів Чуднівскої лікарні, дитину прооперували. Наразі підліток перебуває у реанімаційному відділенні, його стан лікарі оцінюють як середньої важкості, загрози життю немає.

Відео ТСН

Нагадаємо, 12 червня у селі П’ятка Чуднівського району 50-річний чоловік підстрелив дитину сусідів.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 року в Черняхівському районі Житомирської області 14-річний хлопець під час гри поранив свого 12-річного товариша, вистреливши з пневматичної гвинтівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: постріл поранення стрілянина підліток дитина зброя поліція ДБР  
Матеріали по темі