Події

Поліція затримала 30-річного чоловіка, який в одній зі шкіл Житомира вирвав з рук учня мобільний і втік

13 June 2019, 10:27

Поліцейські розшукали підозрюваного у пограбуванні житомирського школяра, який вирвав з рук дитини мобільний телефон і втік.

Про це 13 червня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Подія мала місце наприкінці травня в одній із загальноосвітніх навчальних закладів м. Житомира. Невідомий чоловік у шкільному коридорі вирвав з рук дитини мобільний телефон і втік. За підозрою у скоєнні грабежу поліція затримала 30-річного житомирянина», - інформує поліція.

30 травня до Житомирського відділу поліції спочатку надійшло телефонне повідомлення, а згодом і заява від житомирянки про те, що у коридорі школи, де навчається її 11-річний син, невідомий чоловік відібрав у хлопця мобільник.

«Працівники слідчо-оперативної групи, які працювали на місці події, провели встановили та опитали усіх можливих свідків та очевидців події. Також ми вилучили і проаналізували записи камер відеоспостереження. Попри окремі заяви щодо спроби викрадення дитини, такі відомості не підтвердились. Тож подія була кваліфікована за ч.1 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

У результаті проведених заходів поліцейські встановили, що до вчинення зухвалого правопорушення причетний 30-річний житель обласного центру. Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за подібні злочини.

«Оперативники поліції з’ясували, що відібраний у дитини мобільний телефон підозрюваний перепродав. Нині ґаджет вилучено. За чинним законодавством, за подібні протиправні дії передбачено покарання від штрафу і до позбавлення волі строком до 4 років», - повідомляє відділ комунікації.

Поліцейські попереджають батьків, діти яких користуються вартісними ґаджетами: не забувайте нагадувати їм про правила безпечної поведінки у навчальних закладах, громадському транспорті або публічних місцях. Найголовніше з них – привселюдно не хизуватися дорогою іграшкою і не демонструвати її функціональні можливості при сторонніх. Адміністраціям шкіл правоохоронці радять ретельніше дбати про безпеку учнів у закладах освіти, обмеживши доступ у приміщення сторонніх осіб, які не мають відношення до навчального процесу.

Нагадаємо, подія мала місце з учнем 4 класу в житомирській школі №17 на вулиці Київській. 30 травня в коридорі незнайомець вирвав з рук хлопчика телефон і втік. Мама що дитину намагалися викрасти.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року на вулиці Київській, неподалік школи №17 і стадіону «Спартак», чоловік вирвав з рук дитини телефон, коли та сідала до маршрутки. Крадія зупинили, а інший невідомий поранив його ножем у шию і зник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа телефон грабіж пограбування поліція  
Матеріали по темі