Події

Заступника мера одного з міст Житомирської області затримали на хабарі

13 June 2019, 16:36

Одного із заступників Баранівського міського голови затримали на хабарі.

Про це 13 червня під час брифінгу повідомив начальник відділу військової прокуратури Центрального регіону України Денис Давидов.

«Правоохоронними органами продовжується систематична робота з виявлення та протидії корупційним фактам на території Житомирської області. Зокрема, сьогодні прокуратурою Центрального регіону України спільно з управлінням захисту економіки в Житомирській області та слідчими територіального управління ДБР було викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди одного з заступників Баранівського міського голови. Посадовець вимагав від фізичної особи, яка звернулася з відповідною заявою до міської ради, кошти у сумі 30 тисяч гривень за надання в оренду земельної ділянки», – поінформував Денис Давидов.

У прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України уточнюють, що чиновника спіймали «на гарячому».

«Заступник Баранівського міського голови впійманий «на гарячому» при отриманні 30 000 гривень хабара. Посадовець був затриманий військовою прокуратурою Центрального регіону України під час одержання коштів прямо у приміщенні міськради», – йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в березні 2019 року заступник міського голови затребував у підприємця 30 000 гривень за вирішення питання передачі в оренду земельної ділянки на території району під розміщення торгівельної споруди. 13 червня під час зустрічі в приміщенні Баранівської міської ради Житомирської області хабарник отримав «винагороду», що задокументовано негласними слідчими діями.

Нині проводяться слідчі та процесуальні дії. Затриманому буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна. Готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

За інформацією Баранівської міської територіальної громади, у міського голови Анатолія Душка єдиний заступник-чоловік – 36-річний Василь Савчук. Те, що мова йде саме про Василя Савчука, підтверджують і місцеві ЗМІ.

Фото з сайту Баранівської міської територіальної громади. Біографія Василя Савчука ТУТ

Відповідно до декларації Василя Савчука, його зарплата за 2018 рік становила 235 тис. 120 грн.

Управління захисту економіки в Житомирській області повідомило у Facebook подробиці викритої злочинної схеми, зазначаючи, що у заступника міського голови був спільник.

«Слідством встановлено, що один із заступників та начальник одного з відділів Баранівської міської ради вимагали з підприємця неправомірну вигоду за передачу у власність у Баранівському районі 2 гектарів земельної ділянки та надання в оренду землі площею 91 кв.м. для облаштування торгівельної точки», – йдеться у повідомленні.

Зазначено також, що, аби приховати свої злочинні, дії фігурант наказав передати кошти одному зі спеціалістів Баранівської міської ради.

В управлінні захисту економіки також інформують, що вживаються заходи, спрямовані на встановлення доказів щодо причетності до вказаних протиправних дій інших посадових осіб міськради. Нині проводяться обшуки у робочих кабінетах та за місцем проживання фігурантів. Вирішується питання про затримання фігурантів у порядку ст. 208 КПК України.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 13 червня 2019 року в будівлі міської ради в Баранівці правоохоронці проводили обшуки. За інформацією з власних джерел, заходи проводились у зв’язку з затриманням на хабарі заступника голови Баранівської ОТГ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання Баранівка  
Матеріали по темі