Місто

Ділянку на околиці Житомирі під майбутнім сміттєпереробним заводом хочуть розділити та провести археологічну експертизу

13 June 2019, 17:45

Земельну ділянку за адресою пров. Складський, 20, виділену під будівництво сміттєпереробного заводу, хочуть розділити, щоб провести незалежну археологічну експертизу з дозволу міської ради.

Питання поділу ділянки розглядали на засідання земельної комісії 13 червня у присутності директора ТОВ «МС Соціальний проект» Євгена Бараха та заступника директора Андрія Нечуйвітра, який раніше керував комунальним підприємством «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

«Надійшло звернення від ТОВ «МС Соціальний проект» у зв’язку із оприлюдненим проектом рішення, який ми вже розглянули, про затвердження документації із землеустрою та надання права користування земельною ділянкою, просять доповнити додаток 3 до проекту рішення п.2. Мова йде про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки. Ми їм в свій час виділили земельну ділянку площею 4,3 га, вони отримали дозвіл щодо поділу і виготовлення технічної документації, виготовили її і хочуть, щоб на наступній сесії (20 червня – ред.) ми її затвердили, тому що там проблеми з археологічними моментами. Єдине я просив, щоб на день проведення сесії вже були кадастрові номери (частин земельних ділянок) і розрахунки орендної плати», - сказав директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Директор ТОВ запевнив, що отримання кадастрових номерів – це технічне питання, і через день-два вони вже будуть, та просив погодити надання дозволу на проведення археологічної експертизи, яку оплатить «МС Соціальний проект».

«Просимо погодити проведення незалежної археологічної експертизи на площі 1,7 га у зв’язку з тим, що ми, відповідно до наших запитів і запитів наших адвокатів, отримали доступ до документів. Це є підставою для того, щоб замовити таку експертизу і впродовж 30 днів отримати результат, щоб визначити, що нам далі з цією земельною ділянкою робити», - пояснив Євген Барах.


Врешті комісія вирішила відкласти це питання для розгляду на погоджувальній раді, яка має відбутися 18 червня.

Нагадаємо, в березні 2019 року група ICU, до якої входить ТОВ «МС Соціальний Проект», заявила, що розраховує до кінця року запустити в Житомирі найбільший в Україні завод із переробки несортованих твердих побутових відходів (ТПВ) за спеціальною МБО-Т технологією.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2018 року на сесії міської ради ТОВ «МС Соціальний Проект» отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою по відведенню 5 га землі на провулку Складському, 20. 8 листопада 2018 депутати міської ради передали компанії цю земельну ділянку в оренду на 20 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада комісі сміттєпереробний завод археологи 
Матеріали по темі