Суспільство

У Житомирській області латають ями на трасі поблизу Ружина

20 June 2019, 11:23

У Ружинському районі Житомирської області латають ями на трасі Н-02 Кременець – Біла Церква – Ржищів.

Про це 20 червня повідомила прес-служба САД у Житомирській області.

«Ремонт дорожнього покриття розпочато на шляху Н-02/М-06/- Кременець – Біла Церква – Ржищів – Канів - Софіївка у Ружинському районі. Зараз це ліквідація аварійної ямковості на 326-327 кілометрі. Реалізація робіт стала можливою за додаткового надходження коштів з Укравтодору для виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг та, зокрема, ліквідації аварійної ямковості», - інформує САД.

На автомобільній дорозі національного значення працює кілька пневмоструменевих механізмів, усуваючи незначні пошкодження, глибокі ж вибоїни будуть ліквідовані гарячим асфальтобетоном та методом просочення, - зазначає прес-служба. Роботи будуть виконані у найкоротші терміни для забезпечення безаварійного руху на даному шляху.

У прес-службі САД Житомир.info уточнили, що ремонт проводиться на проміжку дороги перед райцентром Ружин з боку Козятина. У планах дорожників – закрити ще кілька десятків квадратних кілометрів вибоїн, адже кошти на район виділені.

Автомобільна дорога Н-02/М-06/- Кременець – Біла Церква – Ржищів – Канів - Софіївка побудована упродовж 1935-1939 років, - відзначають у САД. З того часу капітальний ремонт проводився на окремих ділянках дороги в 1991-1993-х та 1995-1997-х роках. У середині травня 2019 фахівці САД у Житомирській області провели обстеження шляху та зафіксували більше ста тисяч квадратних метрів вибоїн.

«Зважаючи на те, що десятиліттями на дорожню галузь було спрямоване обмежене фінансування, на даному шляху та ряду інших в області порушені міжремонтні терміни дорожнього покриття, у зв’язку з цим дорожній одяг не витримує навантажень та має повністю зношене покриття. Нагадуємо, що кошти на ремонти доріг з 2017 року надходять з «Дорожнього фонду», який в цьому році працює ще не на повну. Лише з наступного року 100% надходжень йтиме на ремонт доріг», - інформує Служба автодоріг.

Нагадаємо, нещодавно шляховики обіцяли розпочати роботи на дорозі до Ружина, але капремонту не буде.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з ПП «Автомагістраль» на поточний середній ремонт ділянки від Житомира до Черняхова протяжністю 15 км.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога САД ремонт траса Ружин  
Матеріали по темі