Фоторепортаж

Передвиборча агітація в Житомирі за три тижні до парламентських виборів. Фоторепортаж

1 July 2019, 15:07

До виборів до Верховної Ради України залишилося три тижні, і з 25 червня 2019, останнього дня завершення реєстрації, політичні партії та кандидати в парламентарі активно користуються своїм законним правом на передвиборчу агітацію.

Так, на 1 липня найпоширенішими формами агітації в Житомирі традиційно залишаються банери, білборди, сітілайти та палатки з газетами.

Найбільше агітпалаток у центрі Житомира стоять за кандидата-самовисуванця по 62-му житомирському округу Борислава Розенблата, досить часто трапляються ятки від політичної партії екс-президента Петра Порошенка «Європейська солідарність». Деякі з сітілайтів із зображенням потенційних парламентарів пошкоджені – роти кандидатів «прикривають» рекламні оголошення.

Нагадаємо, 5 червня 2019 року виконком визначив місця в Житомирі, де офіційно можна розміщувати передвиборну агітацію.

Як повідомляв Житомир.info, президент Володимир Зеленський 21 травня 2019 року підписав указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів». 22 травня парламент зібрався на позачергове засідання, щоб розглянути внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України», відповідний законопроект, поданий президентом Зеленським, був оприлюднений на сайті Верховної Ради, але депутати навіть не проголосували за включення його до порядку денного. Тобто, вибори, призначені на 21 липня 2019 року, пройдуть за старою пропорційною системою 50/50 – закриті партійні списки та нардепи від мажоритарних округів.

25 червня 2019 Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати України. На шість мандатів від Житомирської області претендує 76 кандидатів. По Житомирському округу №62 балотується 18 кандидатів, 6 з яких висунуті партіями, 12 - шляхом самовисування. Для кандидата в депутати в одномандатному окрузі розмір грошової застави становить 41 тис. 730 грн, для партії – 4 млн 173 тис. грн.

Станом на ранок 25 червня в мажоритарних округах Житомирської області ЦВК зареєструвала 53 кандидати в народні депутати, з яких 18 були зареєстровані 24 червня. 37 зареєстрованих – самовисуванці, 16 – висунуті політичними партіями. На засіданні 26 червня Центрвиборчком затвердив форми і тексти виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та в ОВО. Відповідно до кількості зареєстрованих кандидатів, в округах №64 (Коростень), №65 (Новоград-Волинський) та №67 (Чуднів) бюлетені будуть розміром 20х30 см, № 62 (Житомир) та №63 (Бердичів) – 20х40 см, №66 (Малин) – 20х60 см.

Про кандидатів-«парашутистів», зареєстрованих в одномандатних виборчих округах Житомирської області, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори агітація банер білборд  
Матеріали по темі