Суспільство

АМКУ рекомендував мобільним операторам припинити знімати абонплату за неповний місяць

9 July 2019, 13:50

Антимонопольний комітет рекомендував трьом найбільшим мобільним операторам України – «Київстар», Vodafone та lifecell – припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді встановлення розрахункового періоду пакету послуг 4 тижні.

Про це 4 липня у Facebook повідомив Антимонопольний комітет України з посиланням на держуповноважену АМКУ Марію Процишен.

«Сьогодні після обговорення Антимонопольним комітетом України були надані всім трьом операторам мобільного зв‘язку Київстар, ВФ Україна та Лайфселл рекомендації, в яких говориться про необхідність припинення дій, які містять ознаки порушення, передбаченого статтею 1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді встановлення розрахункового періоду пакету послуг - 4 тижні, що позбавляє споживачів можливості співставлення цін різних тарифних планів з різними розрахунковими періодами, зокрема, у кожному тарифному плані/пакеті послуг інформувати споживачів про розрахункову вартість за день, та утриматися від вчинення таких дій з ознаками порушення у майбутньому», - поінформувала державна уповноважена.

Про розгляд та способи виконання рекомендацій оператори мають повідомити комітет у 30-денний період, і АМКУ буде оцінювати належність їх виконання.

«… сподіваюсь, що найближчим часом оператори відкоригують ситуацію у цій сфері, оскільки всі троє визнали, що є неоднозначності і проблематика в цій площині», - резюмувала Марія Процишен.

Нкагадаємо, в листопаді 2018 року Антимонопольний комітет України відкрив справи проти операторів мобільного зв’язку «Київстар», Vodafone та lifecell за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 ТСН гроші пояснювали, що оператори ввели 4-тижневі тарифні плани, і замість календарного місяця в 30-31 день беруть плату за 28 днів. «Таким чином, у році «з'явився» додатковий місяць, і відповідно абоненти замість 12 абонплат зобов'язані платити 13 разів», - пояснювали журналісти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ абонплата оператор мобільний  
Матеріали по темі