Місто

​У Житомирі АМКУ перевіряє діяльність підприємниці, яка організовує дитячі свята під брендом агенції-конкурента

10 July 2019, 11:00

Обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розглядає справу про використання житомирською підприємницею чужої репутації та схожої назви.

Про це йдеться у щоквартальному дайджесті відділення, викладеному на фейсбук-сторінці АМКУ 9 липня.

«Розпочато розгляд справи за ознаками вчинення ФОП Ількової Є.А. порушення, передбаченого статтею 4 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції". До відділення із заявою звернувся керівник ТОВ «Святкова агенція «Щасливий день», який повідомив, що у листопаді 2018 року ним було виявлено осіб, які під назвою «HAPPY DAY» за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 72 почали надавати аналогічні Товариству послуги за нижчими цінами, використовуючи репутацію Товариства», - йдеться у повідомленні.


У заяві Товариство вказує, що особи, які працюють під назвою “HAPPY DAY”, своїми діями завдають ТОВ «Святкова агенція «Щасливий день» значних збитків шляхом відбирання клієнтів, використання сценаріїв Товариства, назви та репутації Товариства на свою користь.

Заявник вважає, що дії осіб, які використовують у своїй діяльності назву «HAPPY DAY», є порушенням Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”, - зазначається у повідомленні.

«У процесі з'ясування обставин, викладених у заяві, Відділенням встановлено, що за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 72 знаходиться ігрова кімната «HAPPY DAY». Відповідно до інформації, розмішеної всередині приміщення, діяльність здійснює ФОП Ількова Євгенія Анатоліївна, яка проживає в м. Житомирі. Використання ФОП Ільковою Є.А. позначення «HAPPY DAY» у назві своєї ігрової кімнати, на візитках, у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм, що є схожим з назвою «HAPPY DAY», яку раніше почало використовувати у своїй господарській діяльності ТОВ «Святкова агенція "Щасливий день», що підтверджується договорами про надання послуг та актами надання послуг, може призвести до змішування діяльності ФОП Ількової Є.А. з діяльністю Товариства, містить ознаки порушення, передбаченого статтею 4 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції"», - робить висновки відділення.

Адміністративна колегія відділення розпочала розгляд справи за ознаками вчинення ФОП «Ількова Є.А.» порушення у вигляді використання позначення «HAPPY DAY» у назві своєї ігрової кімнати, на візитках, у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм, що є схожим з назвою «HappyDay», яку раніше почало використовувати у своїй господарській діяльності ТОВ «Святкова агенція “Щасливий день», - зазначається у повідомленні.

Нині справа ще перебуває на розгляді, триває збір доказів, - прокоментували Житомир.info у Житомирському обласному територіальному відділенні АМКУ 10 липня.


Скріншот з рішення відділення АМКУ

Як повідомляв Житомир.info, 4 липня 2019 АМКУ рекомендував мобільним операторам припинити знімати абонплату за неповний місяць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ дитина свято бренд  
Матеріали по темі