Події

​За півтора місяця Корольовський суд Житомира покарав п’яних водіїв на 250 тис. грн штрафів

10 July 2019, 14:17

За півтора місяця Корольовський райсуд Житомира притягнув до адміністративної відповідальності 19 водіїв напідпитку. За керування автомобілем у стані сп’яніння вони сплатять майже чверть мільйона гривень штрафів.

Про це 9 липня повідомляє сайт Корольовського районного суду м. Житомира.

Стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачає адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. Так, із переліку зареєстрованих справ за період із 6 травня по 26 червня 2019 року, Корольовським районним судом м. Житомира притягнуто 19 водіїв до адміністративної відповідальності за статтею 130 КУпАП», - йдеться у повідомленні.

Серед них:

  • 16-ьох осіб – за частиною 1 статті 130 КУпАП. На кожного з правопорушників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 10200 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;
  • 2-ох осіб – за частиною 2 статті 130 КУпАП та накладено на них адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 20400 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки;
  • 1 особу – за частиною 3 статті 130 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 40800 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років без оплатного вилучення транспортного засобу.

Як наслідок, сукупний розмір штрафу, накладений на осіб, яких визнано винними у скоєнні правопорушення, передбаченого статтею 130 КУпАП, за період із 6 травня по 26 червня 2019 року складає 244 800 гривень.

Нагадаємо, 9 червня у Коростені п’яний водій «четвірки» зіткнувся з ВАЗ, постраждали троє дорослих та двоє дітей.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2019 року у Старому Любарі п’яний водій пропонував поліцейському тисячу гривень, аби «зам’яти справу» з порушенням ПДР.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: штраф суд п'яний  
Матеріали по темі