Влада

У Житомирській області очікують доставку бюлетенів, поліція переходить на посилений режим служби

15 July 2019, 16:27

Поліцейські Житомирської області з 15 по 28 липня нестимуть службу в посиленому режимі.

Про це 15 липня повідомив заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич під час відеоселекторної наради за участі керівників територіальних підрозділів, - поінформував відділ комунікації поліції Житомирської області.

«З 15 липня поліцейські регіону, як і всієї України, працюватимуть у режимі посиленого варіанту несення служби. Як повідомив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко, до повсякденних завдань поліцейських із протидії злочинності та забезпечення правопорядку на даному етапі додались відповідальні функції із охорони окружних виборчих комісій та безпеки доставки бюлетенів до них», - інформує поліція.

Поліція Житомирської області готова до охорони бюлетенів, які з дня на день почнуть завозити на окружні виборчі дільниці, - повідомила Житомир.info заступник начальника відділу комунікації поліції Житомирської області Ольга Номерчук.

«Посилений варіант несення служби пов'язаний із виборами до ВРУ і означає, що, окрім виконання безпосередніх функцій із протидії злочинності, на поліцейських покладаються завдання із охорони окружних виборчих комісій та безпеки доставки бюлетенів до них, як тільки на Житомирщині розпочнеться такий процес. По Україні від 14 липня вже розпочалося завезення бюлетенів на окружні виборчі дільниці, Житомирська область готується до цього процесу», - розповіла заступник начальника.

Також поліція інформує про 97 повідомлень про ймовірні порушення, пов’язані з виборчим процесом станом на 15 липня, у 9 випадках тривають досудові розслідування.

«Поліція забезпечує реагування на усі повідомлення про можливі порушення і звертається до жителів регіону з проханням за найменших підозр вчинення протиправних дій, як то підкуп чи обіцянки винагороди виборцям, негайно інформувати за номером «102», - закликають правоохоронці.

Нагадаємо, 14 липня 2019 в Житомирі на вулиці Небесної сотні, поряд з Житнім ринком, затримали мікроавтобус Mercedes, у якому виявили газети з «чорним піаром» проти кандидатів у народні депутати, які балотуються по 62-му округу.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно громадянська мережа ОПОРА повідомляла, що в Коростенському районі (одномандатний виборчий округ №64) на вулицях та поштових скриньках розповсюджували листівки та газети з ознаками «чорного піару» проти кандидата в народні депутати Сергія Пашинського, а 8 липня 2019 поліція Черняхівського району розпочала провадження щодо відео, яке ганьбить кандидата в нардепи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція вибори бюлетень  
Матеріали по темі