Економіка

​За пів року аудитори ДФС у Житомирській області упередили несплату майже 80 млн грн податків

16 July 2019, 14:08

За 6 місяців 2019 року органи ДФС Житомирської області провели 328 перевірок, в результаті яких виявили та упередили несплату податків на суму 78,6 млн. грн.

Про це 15 липня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Протягом січня-червня 2019 року органами ДФС області проведено 328 перевірок. З них 33 планових, 75 позапланових документальних та 220 – фактичних. Перевірками охоплено платників податків, які за результатами господарської діяльності мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів, обов'язкових платежів (…). В результаті контрольно-перевірочних заходів здійснених підрозділом аудиту ГУ ДФС у Житомирській області виявлено та упереджено несплату податків на суму 78,6 млн. грн. Забезпечено погашення грошових зобов’язань у сумі 20,6 млн. грн», - інформує податкова.

За даними ДФС, позаплановими перевірками охоплено 61 суб’єкт господарювання, по яких отримано повідомлення банків щодо порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Ще 4 перевірки з питань митного аудиту, по 8 СГ розпочато процедуру реорганізації або припинення, одного платника податків, який в установлені строки не подав звіт про контрольовані операції, 1 перевірка в разі подання до акту перевірки заперечень.

Платник податків зобов'язаний повідомляти контролюючі органи за місцем обліку такого платника про його ліквідацію або реорганізацію протягом трьох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення, - нагадують у податковій. Це не стосується випадків, коли обов'язок здійснювати таке повідомлення покладено законом на орган державної реєстрації.

Нагадаємо, у 2019 році жителі Житомирської області продовжують скаржитися в ДФС на недобросовісних платників та колишніх роботодавців.

Як повідомляв Житомир.info, за 6 місяців 2019 року жителі Житомирської області сплатили податку на нерухомість на 9 млн грн більше, ніж рік тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС податкова податок  
Матеріали по темі