Влада

У Житомирському ТТУ сталася суперечка між керівництвом підприємства та аудиторами, які прийшли перевіряти документацію

17 July 2019, 19:39

Близько 15-ї години 17 липня аудитори Житомирської міської ради прийшли на позапланову перевірку до трамвайно-тролейбусного управління, однак вчасно розпочати свою роботи не змогли. Спочатку їм відмовилися надавати документи, а потім викликали поліцію. Керівництво ТТУ вважає таку перевірку безпідставною, звертаючи увагу на те, що у копії розпорядження мера немає його підпису, тому воно недійсне.

Законність перевірки береться роз'яснювати директор юридичного департаменту.

«Саме таким чином завіряються копії розпорядження. Зараз своїм діями ви перешкоджаєте контрольно-аналітичному відділу. Контрольно-аналітичний відділ є представником власника — Житомирської міської ради», - каже директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.


Ситуацію пояснює й представник контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради.

«Керівництво почало шукати приводи, щоб не допустити нас. Вони почали вимагати якісь доручення, якісь довіреності, що на копію немає підпису. Заступником підприємства було викликано на нас поліцію, що ми невідомо хто, невідомо навіщо прийшли на підприємство. На сьогодні на підставі того аналізу, який зробив я, на підприємстві діє два договори на закупівлю пального. Показується договір, що ми купуємо пальне по 24, але договір - це намір і, по-друге, потрібно бачити платіжні документи. Саме після запиту мною ці документів, почались провокації», - розповідає заступник начальника контрольно-аналітичного відділу Костянтин Дорохов.

Натомість керівник підприємства усі підозри заперечує і називає їх маніпуляцією мера.

«В понеділок міський голова звинуватив підприємство, в тому, що ми закупаємо дизель по 28 гривень та шини по 8 тисяч. Вчора ми надали йому накладні, тендерну документацію, що це не відповідає дійсності. Є ціна 25, 08, згідно тендерної пропозиції, і два місяці підприємство закуповує за найнижчою ціною в Житомирі дизель. На сьогоднішній день ми не маємо висновку, акту, а маємо контрольно-аналітичний відділ, який безпідставно блокує роботу копіями документів перевірки за пів року», - каже директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгеній Демчик.

Після суперечок начальник ТТУ дає дозвіл на перевірку документації і працівники контрольно-аналітичного відділу приступили до їх вивчення. Впродовж 10 днів аудитори мають перевірити усю фінансові документи поточного року.

Нагадаємо, 17 липня з розгляду міськвиконкому зняли питання звіту про виконання показників фінансового плану комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», по якому мав доповідати начальник ТТУ Євгеній Демчик, але він не прийшов.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2019 року в прес-центрі міської ради відбулося засідання наглядової ради комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», де мер доручив керівництву ТТУ до обіду 16 липня йому підготували йому в письмовому вигляді пояснення по всім питанням, що були озвучені на засіданні, а наглядова рада проголосувала за доручення контрольно-аналітичному відділу провести перевірку в ТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ аудит Демчик Черниш перевірка  
Матеріали по темі