Здоров'я

За пів року на кір у Житомирській області захворіло у 2,5 раза більше людей, аніж за весь минулий рік

19 July 2019, 16:55

За оперативними даними ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», з початку нинішнього року на кір в області захворіло 1768 осіб, майже половина з яких – діти, одна дитина внаслідок захворювання померла. У порівнянні з минулим роком, на сьогодні зареєстровано в 2,5 раза більше випадків захворювання, аніж за весь минулий рік.

Про це повідомляє пресцентр управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

Зазначено, що серед дітей найбільш вразливими до інфекції є малюки до року та підлітки 15-17 років.

«Випадки кору реєструються по всій області. Але найвищі рівні за 6 місяців поточного року, відповідно до статистичної, звітності фіксуються у Хорошівському та Ружинському районах, Коростенському та Новоград-Волинському, Народицькому, Олевському, Бердичівському та Ємільчинському районах. У нинішньому році зареєстровано 14 спалахів кору, 9 випадків з яких – у дитячих колективах, що свідчить про серйозні прогалини в охопленні населення вакцинацією, тож відповідно до календаря профілактичних щеплень в області заплановано щепити для профілактики кору, епідпаротиту та краснухи загалом 34312 осіб. З цією метою заклади охорони здоров’я області забезпечені вакциною пріорикс у повному обсязі», – пише УОЗ.

Загалом же в Україні цьогоріч зареєстровано наймасштабніший спалах кору за усі роки незалежності нашої держави. За п’ять місяців 2019 року на кір захворіло уже понад 50 тис. осіб без тенденції до суттєвого зниження спалаху, а з початку року це небезпечне захворювання забрало життя у 38 українців.

Нагадаємо, упродовж останнього тижня травня 2019 року на кір у Житомирській області захворіла 61 особа. Зокрема, у Житомирі було зареєстровано 16 хворих, четверо – з них немовлята.

Як повідомляв Житомир.info, 1 січня 2019 року в Житомирській обласній дитячій лікарні від кору помер дворічний хлопчик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір захворюваність УОЗ  
Матеріали по темі