Політика

Підтримка партій на заході, сході, півдні та в центрі України за даними національного екзитполу

21 July 2019, 20:58

21 липня 2019 року, у день виборів до Верховної РадиУкраїни, Консорціум, до якого входять Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, провів Національний екзит-пол’2019 – парламентські вибори.

Дані Національного екзит-полу’2019 щодо результатів виборів до Верховної Ради України (станом на 18:00) були озвучені після закриття виборчих дільниць.

«Генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць). Теоретично вибірка репрезентативна для України в цілому, для всіх тих дільниць, на яких відбулися вибори. Опитано 10 551 респондента на 300 виборчих дільницях. Застосовувалася методика «таємного голосування». Рівень досяжності склав 74%. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,5% для лідерів і в межах 0,5–1% для інших партій», - інформують соціологи.


Нагадаємо, за даними національного екзитполу до Верховної ради проходять п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

Як повідомляв Житомир.info, явка виборців у Житомирській області на позачергових парламентських виборах станом на 16:00 була менше 40%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори екзитпол опитування партія  
Матеріали по темі