Місто

​Влада Житомира хоче знову провести аукціон з продажу 24,6 га землі зі стартовою ціною у 25 млн грн, яка не виросла за два роки

22 July 2019, 12:46

Влада Житомира вкотре спробує продати на аукціоні земельну ділянку площею 24,6 га, розташовану на околиці міста. Цільове призначення вказаної ділянки – розміщення та експлуатація основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд технічної інфраструктури.

Про це йдеться в проєкті рішення Житомирської міської ради, опублікованому 22 липня на офіційному сайті мерії.

«Провести земельні торги у формі аукціону в м. Житомирі з продажу у власність земельної ділянки, що є власністю Житомирської міської об'єднаної територіальної громади в особі Житомирської міської ради. Лот 1 – земельна ділянка несільськогосподарського призначення, кадастровий номер 1822086800:04:000:0850, площа 24,6 га, що розташована за адресою: Житомирська область, Житомирський район, Станишівська сільська рада, категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води), код класифікації видів цільового призначення земель – 11.04. Визначити стартову ціну лоту 25 000 000 грн 00 коп.», - йдеться в проєкті рішення сесії міськради.

Також у цьому документі зазначається, що була проведена експертна грошова оцінка даної земельної ділянки, яка склала 21 млн 729,18 тис. грн.

За умовами торгів, переможець аукціону має відшкодувати Житомирській міській ОТГ відновну вартість зелених насаджень та вартість залишків матеріалів у розмірі 525,793 тис. грн.

Відмітимо, що дану земельну ділянку Житомирська міська рада намагається продати не вперше, проте попередні спроби успіху не принесли.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2017 року на сайті Житомирської міськради опублікували проєкт рішення про намір виставити на аукціон земельну ділянку площею 24,6 га. Аукціон мав відбутися 19 грудня 2017, стартова ціна лоту, як і нині, становила 25 млн грн. Проте, за словами голови бюджетної комісії Юрія Мойсеєва, на перший аукціон не надійшли заявки, тому було прийнято рішення провести повторні торги.

На початку лютого 2018 року стало відомо, що і другий аукціон не відбувся, причина та ж сама – відсутність бажаючих. Тож третьої спроби у Житомирі тоді вирішили не робити. У коментарі Житомир.info голова бюджетної комісії розповів, що взагалі вважає таке розпорядження землею неефективним, бо потенційним інвесторам треба надавати землю безкоштовно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля аукціон торги  
Матеріали по темі