Політика

На сайті ЦВК є результати 100% протоколів Коростенського округу №64, кандидат від «Слуги народу» вимагатиме перерахунку

23 July 2019, 15:13

Станом на 14:30 год. 23 липня на сайті Центральної виборчої комісії є інформація по округу №64 за даними 100% протоколів.

Самовисуванець Володимир Арешонков отримав 27,63% підтримки, 22 056 голосів, кандидат від партії «Слуга народу» Вячеслав Сігачов – 26,79%, 21 389 голосів. На третьому місці – самовисуванець Сергій Пашинський, якого підтримали 18,01% виборців, 14 375 голосів. Четверту позицію займає кандидат від ВО «Батьківщина» Ігор Рибинський – 11,35%, 9 060 голосів.

Різниця між першим та другим місцем – 667 голосів.

У коментарі Житомир.info кандидат Вячеслав Сігачов повідомив, що буде вимагати перерахунку голосів на певних дільницях, адже паралельний підрахунок показав, що він перемагає нардепа Арешонкова з незначною перевагою.

«У нас напружена ситуація. Я знаю, що на сайті ЦВК вже вивісили 100%, але зараз був перерахунок на одній дільниці і там на мою користь добавили трохи голосів. Юристи ще мають підготувати скаргу на окружну комісію, щоб зробити перерахунок ще по деяких дільницях, і тоді цифра трохи зміниться. Вже перерахували голоси на двох маленьких дільницях (у селах Овруцького району – ред.) і там на мою користь додалося 16 голосів, була технічна помилка в протоколі – мої голоси записали іншому кандидату», - розповів Сігачов.

Він також заявив, що йому погрожують і біля будинку чергує автомобіль.

«Мені погрожують, біля будинку чергує підозрілий автомобіль. Я писав на нього заяву в поліцію, його затримали, а зараз відпустили, й він чергує в мене під будинком. Така напружена ситуація», - зазначив кандидат в нардепи.

Нагадаємо, всього по цьому округу зареєструвалися 10 кандидатів у депутати, але двоє відмовилися від балотування й виборці обирали з восьми кандидатів. По Коростенському округу балотуються два народні депутати Верховної ради VІІІ скликання – Сергій Пашинський, який пройшов до парламенту по списку партії «Народний фронт», та Володимир Арешонков, який у 2014 році був обраний від цього округу як кандидат від Блоку Петра Порошенка.


Межі округу №64: місто Коростень, Коростенський, Лугинський, Овруцький, Олевський райони, у цьому окрузі найбільша кількість виборчих дільниць з усіх округів області – 299.

Як повідомляв Житомир.info, в день голосування 21 липня 2019 року кандидат в нардепи по Коростенському виборчому окрузі №64 від партії «Слуга народу» Вячеслав Сігачов написав заяву до поліції з повідомлення про «фейк» що він нібито зняв свою кандидатуру на користь Арешонкова. Вранці 22 липня до поліції надійшло повідомлення, що у місті Коростень існує загроза перешкоджанню роботи окружної виборчої комісії ОВО №64. До окружної комісії були скеровані спецпідрозділи, а центральний апарат Національної поліції виділив черговий гелікоптер з правоохоронцями, який ввечері цього ж дня повернувся назад. За інформацією громадської мережі ОПОРА, виборчу документацію та бюлетені від окружної комісії ОВО №64 до ЦВК планують доставляти вертольотом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК округ 64 Сігачов Арешонков Пашинський ОВК вибори  
Матеріали по темі