Події

Правоохоронці пояснили, чому тренер бердичівської спортшколи, який розбещував неповнолітню, розгулює містом

24 July 2019, 14:54

56-річний тренер із шахів з Бердичева, якого восени 2018 році затримали за підозрою у педофілії, спокійно розгулює містом.

Про це 23 липня повідомив інтернет-сайт Бердичів.BIZ, посилаючись на свідчення містян.

«У жовтні минулого року місто Бердичів шокувала чергова жахлива новина – відомого тренера з шахів затримала поліція за підозрою у педофілії. 56-річному чоловіку інкримінували вчинення розпусних дій відносно своєї 11-річної вихованки. Справа швидко набрала розголосу, однак так само швидко і забулася жителями міста Бердичева. Не було жодної інформації стосовно судового процесу та судового вироку. І ось нам стали скаржитися люди, що підозрюваний у педофілії тренер спокійно розгулює містом. Люди обурені безкарністю злочинця, який чи то зараз під домашнім арештом (але чому тоді вільно переміщується містом?), чи то взагалі… виправданий», - заявляють журналісти Бердичів.BIZ.

Те, що ймовірний збочинець зараз знаходиться на волі, Бердичеву.BIZ підтвердили «джерела у відділку поліції».

Із запитанням, чи може бути таке, щоб підозрюваний у педофілії вільно пересувався містом, Житомир.info запитав у речниці ГУНП у Житомирській області Алли Ващенко.

«Під час досудового розслідування суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі близько 100 тисяч гривень. Застава була внесена майже відразу, і відповідно він не утримувався під вартою. Після цього слідчі передали обвинувачення до суду», - повідомила Алла Ващенко. За її даними, перше судове засідання у справі педофіла відбудеться у серпні 2019 року.

Речник ГУНП також поінформувала, що на момент досудового розслідування підозрюваний перебував під заставою і міг вільно переміщатися містом, доки виконує умови запобіжного заходу. Однак міру запобіжного заходу могли змінити, зауважила речник, тому це слід уточнити в прокуратурі, яка підтримує публічне обвинувачення.

У пресслужбі прокуратури Житомирської області Житомир.info поінформували, що на даний час до підозрюваного дійсно застосований запобіжний захід у вигляді внесеної за нього застави у розмірі 136 тисяч гривень.

«Чоловік був випущений зі слідчого ізолятора, на даний момент умов застави він не порушував, тому питання про зміну йому запобіжного заходу не порушувалося. Отже, пересування містом йому не заборонене», - резюмували у пресслужбі.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко повідомив, що поліція відреагувала на звернення бердичівлянки про вчинення розпусних дій тренером спортивної школи відносно її неповнолітньої доньки. 26 жовтня 2018 затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину. Також Печененко наголошував, що поліція має «беззаперечні докази його провини» у скоєнні тяжкого злочину, за який загрожує від 5 до 8 років за гратами.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2019 року Верховна Рада України посилила покарання для педофілів і запровадила примусову хімічну кастрацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: педофіл розбещення тренер Бердичів поліція прокуратура  
Матеріали по темі