Місто

Житомирські депутати підтримали будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр» на Київському шосе

26 July 2019, 14:06

Вдруге за тиждень 26 липня депутати Житомирської міської ради зібрались на позачерговій сесії, аби розглянути питання по «Епіцентру». Засідання розпочалось із затримкою, бо не було кворуму.

Гіпермаркет планують будувати на околиці міста, за адресою Київське шосе, 3. За словами заступника генерального директора ТОВ «Епіцентр-К», орієнтовно від 750 тисяч до мільйона гривень отримає міський бюджет з податку на нерухомість. Крім цього, інвестор обіцяє надати 350 робочих місць з «білою» зарплатою.


Міський голова закликав надати дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою під будівельний гіпермаркет «Нова лінія» та запропонував внести зміни до проєкту рішення. Депутати пропозицію підтримали.

«По проєкту, який ми зробили на реконструкцію мосту, потрібно робити розширення дороги. Треба проголосувати, щоб при складанні технічної документації і визначенні меж земельної ділянки вони врахували наш проєкт по розширенню дороги», - запропонував міський голова.

Дехто з депутатів висловив занепокоєння, що малий та середній бізнес не витримає конкуренції з фірмою ексрегіонала Олександра Гереги.

«Підприємство, яке не рахувалося з інтересами культурної та природної спадщини, хотіло взяти частину ботанічного сайту. По-друге, біля третьої гімназії, в яку вклали багато коштів і вона стала окрасою нашого міста, також хотіли побудувати, не рахуючись, що це близько до школи. Це породжує сумніви, що вони ставляться з повагою до інтересів громадян. Наша партійна позиція в тому, що проти монополії олігархів прийнятий «Свободою» та розроблений теоретичний пакет реформ. Тому Гереги «Епіцентру», які вже з'їли багато фірм, цю акулу бізнесу запускати до Житомира не дуже обачно. Ми повинні підтримати дрібний та середній бізнес, така моя позиція», - зауважив депутат Геннадій Махорін.

Інші депутати закликали підтримати інвестора.

«Зрозуміла позиція підтримувати малий, середній бізнес. Звісно, потрібно підтримувати малий, середній і великий бізнес в Житомирі (…), але якщо ми говоримо конкретно про цей випадок… Дійсно, на початку Сергій Іванович сказав, слава Богу, що вони не зайшли у центр міста, і сьогодні ми говоримо про околиці. По-друге, ми говоримо, давайте відверто, сьогодні юридична особа з аукціону вже купила нерухомість, вони власники нерухомості. Завтра вони говорять про те, щоб розпочати реконструкцію будівництва. Їм потрібне правильне юридично оформлення оренди земельної ділянки. Ми можемо їм не оформити, відмовити, але це їх право, і вони будуть вимагати його через суд, через будь-яке рішення. От ви купили будинок і хочете під цей будинок оформити земельну ділянку, це така сама ситуація. Ми можемо гратися, не давати, відмовляти, але це в першу чергу наше ставлення як представників наших виборців, до інвестора. По-друге, якщо ми будемо говорити, чому до нас інвестор інший не приходить, то відповідь лежить зверху. Не бачу сенсу відмовляти та показувати, що ми проти інвестицій», - говорить депутат Юрій Мойсеєв.

Після обговорення та перерви депутати все ж одноголосно підтримали рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр».

Нагадаємо, 26 липня 22 депутати проголосували за рішення, яке дозволить розпочати будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр» у Житомирі. Сесія розпочалася з годинним запізненням через відсутність кворуму.

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня 2019 мер Сергій Сухомлин розпорядився скликати 51-шу позачергову сесію міської ради на ранок 26 липня, аби розглянути питання по «Епіцентру», яке не прийняли день тому.

ПАТ «Нова лінія», яке входить до групи «Епіцентр», хотіло отримати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,54 га за адресою Київське шосе, 4/2 у Житомирі. На цій земельній ділянці збираються побудувати торговий центр площею 18 тис. кв. м. Дане питання розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 24 липня, але для прийняття рішення не вистачило голосів.

Виступи і демарші житомирських депутатів під час обговорення питання будівництва гіпермаркету мережі «Епіцентр» на сесії 24 липня, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Епіцентр сесія міськради Нова лінія  
Матеріали по темі