Політика

У Житомирській області ще один кандидат звернувся до суду: Развадовський хоче перерахувати голоси на окрузі №67

27 July 2019, 11:30

Житомирський окружний адміністративний суд 27 липня почав розгляд позову кандидата в народні депутати Віктора Развадовського, який балотувався по Чуднівському округу №67 і, за результатами на сайт ЦВК, програв кандидату від партії «Слуга народу» Сергію Кузьміних.

Відповідач по справі – окружна виборча комісія ОВО №67, треті особи – Центральна виборча комісія та ще шість кандидатів, які балотувалися по цьому ж округу.

У позові кандидат зазначає, що в «день тиші» в смт Новогуйвинське були розміщені агітаційні матеріали (вигнання кропивою), на одній з дільниць у день голосування виборець виніс бюлетень, Вільшанський сільський голова агітував за кандидата Ходака і закликав не голосувати з Развадовського, на окрузі розповсюджували листівки (1000 екземплярів) з неправдивою інформацією про Развадовського, на 61 дільниці кандидатом була виявлена незаконна агітація проти нього. Також йдеться про «неймовірну кількість листівок» із зображенням кандидатів Кропивницького та Развадовського, де останнього «виставлено у непристойній формі та вигляді», подібні матеріали були у Facebook та Vіber, і це, на думку позивача, спричинили падіння його рейтингу. Крім того, на одній з дільниць були заклеєні камери відеоспостереження, «що є свідченням непрозорості проведення виборів на цій дільниці».

Кандидат Віктор Развадовський вважає, що перераховані порушення спотворили результати виборів на окрузі №67 та просить суд визнати протиправним дії окружної виборчої комісії; скасувати протокол про результати голосування та зобов’язати ОКВ здійснити перерахунок голосів на всіх дільницях округу.











У судове засідання, яка розпочалося після 10:00 год., прийшов лише один з семи кандидатів, які балотувалися по округу №67 – Сергій Кузьміних разом із довіреними особами. Були також представники ОВК, інші кандидати та сам позивач були відсутні, натомість на засідання прибули три представники Віктора Развадовського, один з яких колишній суддя Корольовського райсуду м.Житомира Валерій Колупаєв.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 23 липня о 17:30 оприлюднила дані 100% протоколів Чуднівського округу №67: за Сергія Кузьміних, який був кандидатом від партії «Слуга народу», проголосували 36,31% виборців, він отримав 29 790 голосів. За чинного нардепа, самовисуванця Віктора Развадовського – 34,29%, 28 135 голосів. Різниця становить 1655 голосів.

Як повідомляв Житомир.info, у п’яти з шести округів Житомирської області перемогли кандидати від партії «Слуга народу»: округ №62 (Житомир) – Ігор Герасименко, округ №63 (Бердичів) – Богдан Кицак, округ №65 (Новоград-Волинський) – Дмитро Костюк, округ №66 (Малин) – Тетяна Грищенко, округ №67 (Чуднів) – Сергій Кузьміних. Кандидат від цієї партії по округу №64 (Коростень) у суді вимагає перерахунку голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Развадовський округ 67 Кузьміних  
Матеріали по темі