Політика

Житомирський адмінсуд почав розгляд справи щодо перерахунку голосів на Коростенському окрузі

26 July 2019, 10:22

Житомирський окружний адміністративний суд 26 липня розглядає позов довіреної особи кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова в Коростенському одномандатному виборчому окрузі №64 Олексія Шляги про перерахунок голосів на всьому окрузі.

Про це повідомляє кореспондент Житомир.info з судової зали.

О 9.44 суд оголосив перерву у розгляді справи, щоб повідомити про судове засідання третіх осіб. Засідання продовжать о 10:30.

Нагадаємо, 25 липня 2019 року Олексій Шляга подав позов до Житомирського окружного адміністративного суду з вимогою перерахувати голоси на окрузі №64, оскільки вважає протиправними дії окружної виборчої комісії при підрахунку голосів.

Свої припущення довірена особа аргументувала наступними фактами: надання ОВК протоколів з відомостями, які не збігаються з волевиявленням громадян; перерва в роботі комісії 22 липня з 9:00 до 14:00, хоча по закону вона мала працювати безперервно до встановлення підсумків голосування; протоколи ДВК, які підписані не головою, заступником голови та секретарем відповідних дільничних комісій; протоколи, в яких є розбіжність даних, на уточнення не відправлялись, та є різниця між даними протоколів і даними на сайті ЦВК, а в серверну не були допущені спостерігачі чи довірені особи; в деяких протоколах не відображена інформація про всі скриньки та кількість бюлетенів у них.

Нагадаємо, ввечері 24 липня Центральна виборча комісія отримала оригінальні протоколи про підсумки голосування від Коростенської ОВК округу №64.

Як повідомляв Житомир.info, в день голосування 21 липня 2019 року кандидат в нардепи по Коростенському виборчому окрузі №64 від партії «Слуга народу» Вячеслав Сігачов написав заяву до поліції з повідомлення про «фейк» що він, нібито, зняв свою кандидатуру на користь Арешонкова. Вранці 22 липня до поліції надійшло повідомлення, що у місті Коростень існує загроза перешкоджанню роботи виборчої комісії ОВО №64. До ОВК були скеровані спецпідрозділи, а центральний апарат Національної поліції виділив черговий гелікоптер з правоохоронцями, який ввечері цього ж дня повернувся назад. 23 липня на сайті ЦВК оприлюднили результати 100% протоколів по Коростенському округу №64 – з перевагою в менш ніж 700 голосів перемагає чинний нардеп, самовисуванець Володимир Арешонков, але штаб кандидата від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова подав до ОВК кілька десятків заяв про порушення та заявляв, що вимагатиме перерахунку голосів на деяких дільницях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори округ 64 перерахунок Коростень  
Матеріали по темі