Події

П’яний водій Renault у Житомирі затис склопідіймачем руку полісмену і протягнув його вулицею

31 July 2019, 12:56

У Житомирі на вулиці Небесної сотні п’яний водій легковика відмовився надавати патрульному документи, підняв склопідіймач і протягнув правоохоронця близько 35 метрів.

Про це 31 липня повідомив сайт ГУНП у Житомирській області.

«30 липня на одній з вулиць обласного центра патрульні зупинили автомобіль Renault, що рухався з ввімкненим аварійним світлом. Його керманич, який мав зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, відмовився надавати водійське посвідчення та називати свої анкетні дані. Під час спілкування з поліцейськими чоловік раптово розпочав рух автомобіля, травмувавши при цьому одного з патрульних», - інформує відділ комунікації поліції спільно з пресслужбою Управління патрульної поліції Житомирської області.

Патрульна поліція виклала відео з відеореєстратора автомобіля, який їхав позаду:

Відео патрульної поліції

Близько 23.30 по вул. Небесної сотні поліцейські автопатруля помітили транспортний засіб, що рухався з ввімкненим аварійним світлом та маневрував по проїзній частині, не включаючи покажчики повороту, — деталізує поліція.

Патрульні подали водієві сигнал про зупинку. Він став, але на запитання інспекторів відповідати відмовився, як і надати посвідчення на право керування транспортним засобом. При цьому у чоловіка були явні зовнішні ознаки сп’яніння. У ході подальшого розвитку подій водій підняв склопідіймач своїх дверцят, затиснувши при цьому руку одного з патрульних, та різко розпочав рух авто. У результаті протягнув поліцейського за своїм автомобілем близько 35 м.

«Інспектор отримав травми, попередньо у вигляді забоїв, саден та розтягнення зв’язок. Йому було надано медичну допомогу без госпіталізації. Водій з місця пригоди втік. Тривають заходи для його затримання», - йдеться у повідомленні.

Крім адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, йому загрожує ще й кримінальна, оскільки за вказаним фактом розпочато досудове розслідування. Кваліфікація події – ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в райцентрі Пулини Житомирської області поліцейського побили нетверезі пасажири ВАЗу, що їхав без фар з 8 людьми в салоні, а в січні 2018 житомирського патрульного травмував нетверезий водій автомобіля Honda під час оформлення адмінматеріалів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція травмування водій  
Матеріали по темі