Економіка

​Житомирське ОСББ потрапило в десятку найбільших боржників України, яким з 1 серпня відключать газ

31 July 2019, 13:02

10 підприємств-боржників в Україні отримали повідомлення про припинення газопостачання з 1 серпня 2019 року, серед них житомирське ОСББ «Затишна оселя 25».

Про це 31 липня повідомила пресслужба Нафтогазу на своєму сайті.

«Станом на кінець липня 374 теплогенеруючих підприємства, які купують газ у НАК «Нафтогаз України», виконали необхідні для продовження газопостачання умови, передбачені постановою КМУ про покладення спеціальних обов'язків від 19 жовтня 2018 року № 867. Водночас 10 підприємств, або 3% від загальної кількості поточних контрагентів, не забезпечили рівень розрахунків з Нафтогазом, достатній для того, щоб і далі отримувати газ. Керуючись вимогами законодавства, Нафтогаз надіслав таким боржникам письмові повідомлення щодо необхідності самостійного припинення газоспоживання з 1 серпня 2019 року, якщо до цього часу відповідні розрахунки не будуть здійснені», - йдеться у повідомленні.

У разі невиконання цієї вимоги транспортування та розподіл природного газу таким боржникам має бути припинено у встановленому законодавством порядку із залученням відповідних операторів ГТС/ГРМ.

«Нафтогаз вкотре звертає увагу контрагентів на необхідність своєчасної оплати отриманого газу, щоб і далі купувати газ на пільгових умовах. Адже через нездатність окремих підприємств виконувати свої контрактні зобов’язання без тепла в опалювальний період може залишитись населення, яке своєчасно оплачує спожите тепло», - повідомили в Нафтогазі.

За даними ресурсу Оpendatabot, ОСББ «Затишна оселя 25» знаходиться в багатоповерхівці по першому провулку Київському, 25.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області населення зменшило споживання газу, а релігійні організації – збільшили на 12%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нафтогаз газ опалення ОСББ  
Матеріали по темі