Події

​Уночі на кладовищі у Новограді-Волинському пошкодили пам’ятники на могилах учасників АТО (доповнено)

1 August 2019, 12:12

В ніч з 31 липня на 1 серпня у місті Новоград-Волинський Житомирської області на кладовищі вандали пошкодили пам’ятники.

Про це на позачерговій сесії Житомирської облради 1 серпня повідомив мер Новограда-Волинського Віктор Весельський.

«Вночі вандалами були пошкоджені пам’ятники на місцевому кладовищі, серед яких пам’ятники учасникам АТО», - сказав Віктор Весельський.

Начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко підтвердив, що правоохоронці розслідують вандалізм на кладовищі.

«Зранку це повідомлення надійшло до поліції, на даний час є відомості, що п’ять пам’ятників пошкоджені, серед них є пам’ятники учасникам АТО», - сказав Печененко.

Фото з сайту Новоград.City

Згодом пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила, що усього було пошкоджено 16 пам’ятників, з них 3 – на місцях поховань воїнів-АТОвців.

Попередня кваліфікація події – ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України. Тривають заходи для встановлення особи або осіб, причетних до події та притягнення їх до відповідальності. Відповідно до чинного законодавства таке правопорушення карається обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, у червні 2019 року в Новограді-Волинському невідомі особи пошкодили 17 плафонів ліхтарів в міському парку культури і відпочинку, а з клумб міста викрали 646 квітів.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року в Любарі Житомирської області вандали пошкодили пам’ятний знак загиблому воїну АТО Івану Вовку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вандали пам'ятник Новоград-Волинський  
Матеріали по темі