Влада

Дмитро Кропачов про смертельну ДТП у Житомирському районі: Я не знаю, на якому етапі перебуває слідство та що далі

2 August 2019, 20:16

2 серпня депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов у Facebook подякував усім, хто привітав його з обранням головою фракції ВО «Батьківщина» в облраді.

Він також прокоментував смертельну ДТП, що за його участю сталася у листопаді 2018 року в селі Тетерівка Житомирського району.

«Хочу проінформувати щодо ДТП, у яку я потрапив минулого року. Я в першу чергу зацікавлений у тому, щоб якомога швидше закінчилося слідство і поставили нарешті крапку в цьому питанні. Усі свідчення я вже давно дав. Слідчий експеримент також провели. Крім того, я здав безліч аналізів у медичному закладі (на все що тільки можна). Для розгляду моєї справи прокуратура запросила немісцевих експертів. Найгірше – бути у «підвішеному» стані і спостерігати за різними спекуляціями на цю тему. Тому я збираюся написати інформаційні запити в Національну поліцію та прокуратуру, щоб мені повідомили про стан розгляду моєї справи. Наразі я не знаю, на якому етапі перебуває слідство та що далі», – написав Кропачов.

Він також зауважив, що через незнання деяких правових норм люди спекулюють інформацією щодо ДТП.

«Немає кримінальної відповідальності тільки за те, що хтось був за кермом автомобіля, який потрапив у ДТП зі смертельними наслідками. У процесі слідчих дій потрібно експертно підтвердити, що водій міг уникнути ДТП, якби не порушував правил дорожнього руху», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року на початку позачергової сесії голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма повідомив, що головою фракції ВО «Батьківщина» в облраді став Дмитро Кропачов.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 листопада 2018 року прес-служба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події. Невдовзі вдалося з’ясувати, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018-го депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходить по ній як свідок. На сесії Житомирської облради 18 грудня 2018 прокурор області доповідав про розслідування смертельного ДТП за участю депутата облради.

В лютому 2019 року «братчики» Корчинського зіпсували Дмитру Кропачову випуск з академії, обливши його зеленкою та вигукуючи «Вбивцю на нари!».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кропачов ДТП  
Матеріали по темі