Події

​У Житомирському районі хлопець, який прийшов ремонтувати авто, ледь не втратив руку через вибух у гаражі

5 August 2019, 15:41

Через вибух тротилу в гаражі 21-річному жителю Новогуйвинська Житомирського району покалічило кисть та відірвало кілька пальців.

Про це 5 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«3 серпня до поліції надійшло повідомлення про травмування у результаті вибуху 21-річного жителя смт Новогуйвинська. Попередньо встановлено, що у гаражі, де чоловік збирався ремонтувати авто, вибухнув запал ручної гранати. У ході обшуку приміщення вибухотехніки вилучили тротилові шашки, електродетонатори, набої та інші предмети», - повідомляє поліція.

Близько 11.30 в одному з гаражів, розташованому у смт Новогуйвинську, був травмований місцевий житель. За попереднім висновком лікарів, чоловік отримав ушкодження у вигляді роздроблення кисті правої руки та часткової ампутації (відірвало кілька пальців, уточнили у відділі комунікації).

Під час встановлення усіх обставин події поліцейські Житомирського відділення з’ясували, що чоловік збирався ремонтувати авто і у гаражі, що належить рідні, шукав необхідні інструменти. В якийсь з моментів зачепив, як згодом з’ясувалось, запал ручної гранати.

«У ході першочергових заходів поліцейські провели невідкладний обшук приміщення та виявили ще низку вибухонебезпечних предметів: 8 тротилових шашок, 20 електродетонаторів, набої до автоматичної зброї, вогнепровідний шнур та інше. Їх вилучення проводили фахівці вибухотехнічної служби ГУНП», - інформує поліція.

Зі слів т.в.о. начальника Житомирського відділення поліції Миколи Шмідта, правооїхоронці встановили власницю гаража, однак вона стверджує, що приміщення здає в оренду. Окрім того, є дані, що ним одночасно користуються кілька осіб. Тому зараз з’ясовують, хто з них міг зберігати у ньому виявлений арсенал.

«За вказаними подіями розпочаті провадження відразу за двома статтями Кримінального кодексу - 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). За нелегальне зберігання боєприпасів та вибухівки законодавець передбачає відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 3 до 7 років», - резюмує поліція.

Нагадаємо, військові, яких затримали у Житомирі за продаж боєприпасів та зберігання наркотиків, отримали по 4 роки в’язниці.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня в місті Коростень Житомирської області в приватному будинку стався вибух з подальшим загорянням, внаслідок чого загинув чоловік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гараж рука вибух тротил поліція  
Матеріали по темі