Суспільство

​У Житомирській області знайшли рештки ще трьох солдатів, які загинули у боях 1941 року

18 August 2019, 11:16

17 серпня група ІПО «Пошук» проводила польові роботи в Новоград-Волинському районі на місцях запеклих боїв 1941 року.

Про це пошуківці повідомили на своїй сторінці у соцмережі.

«За день було знайдено та піднято останки 3-х солдатів РСЧА. Перший солдат був знайдений на глибині 60 см. При ньому була каска СШ-39, гільзи 7,62 та порожні магазинні планки, що свідчить про те, що солдат стріляв під час бою. Проте потужний вибух снаряду розірвав його на шматки та залишив від нього лише деякі фрагменти скелету. Другий солдат знайдений на глибині 40 см. Він теж значно постраждав від артилерійського вогню. При ньому знайдено каску СШ-39, дзеркальце, 2 монетки, ключик від дому, сірники, а в чоботі була ложка. Третій солдат знайдений на глибині 40 см. Мав сильно деформований череп від вибуху. При ньому було знайдено каску СШ-39, значок «Спортсмен парашутист», помазок для гоління, дзеркальце, монети 30-х років, залишки газети польською мовою та смертний медальйон. На жаль, він був незакручений і записка в ньому повністю згнила. Всі воїни залишаться назавжди невідомими», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в червні 2019 року експертам вдалося прочитати чотири солдатські медальйони, знайдені в братській могилі в Пулинському районі Житомирської області у травні цього року.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня 2019 року в селі Іванківці Бердичівського району Житомирської області відбулося поховання останків 10 невідомих солдатів, які загинули в роки Другої світової війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пошук солдат могила Друга світова війна  
Матеріали по темі