Влада

​Управління транспорту Житомирської міськради судиться з Антимонопольним комітетом щодо скасованих маршрутів 53 та 53А

19 August 2019, 12:02

Північно-західний апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу управління транспорту і зв`язку Житомирської міської ради, яке не погодилося з висновком Господарського суду Житомирської області про те, що непроведення конкурсу на визначення перевізника на маршрутах №53 та №53А з вересня 2018 року є бездіяльністю та порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це 16 серпня повідомила пресслужба Господарського суду Житомирської області.

Рішення набрало законної сили 16 липня 2019 року.

«На розгляді Господарського суду Житомирської області перебувала справа за позовом управління транспорту і зв`язку Житомирської міської ради до Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про визнання недійсним рішення від 28.11.2018 «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції». Суд дійшов до висновку, що бездіяльність управління транспорту і зв`язку Житомирської міської ради, яка полягає у непроведенні з вересня 2018 року по теперішній час конкурсу на визначення перевізника на перевезення пасажирів, є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та може призвести до обмеження конкуренції на ринку послуг з перевезення пасажирів», - поінформувала пресслужба суду.

З урахуванням встановлених обставин та досліджених доказів суд вирішив, що рішення Адміністративної колегії Житомирського обласного територіального відділення АМКУ (…) прийнято на підставі та в межах компетенції відповідного органу, а отже, не вбачає підстав для визнання його недійсним, - пояснює прессекретар суду.

«Північно-західний апеляційний господарський суд апеляційну скаргу Управління транспорту і зв`язку Житомирської міської ради на рішення Господарського суду Житомирської області від 10.05.19 р. у справі № 906/1178/18 залишив без задоволення. Рішення набрало законної сили 16.07.2019», - йдеться у повідомленні.

Скріншоти з постанови Північно-західного апеляційного господарського суду

Нагадаємо, 16 серпня жителі мікрорайону Крошня на 15 хвилин перекрили вулицю Покровську, вимагаючи повернути схеми та графіки руху, які діяли до 6 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, об’єднання маршрутів №10 та №110 й запуск комунальних автобусів на маршрут №4 замість скасованих №53 та №53А викликало нарікання жителів Крошні: ввечері 8 серпня 2019 року на зупинці громадського транспорту по вулиці Андріївській люди почали збирати підписи за повернення автобусів №53 та №53А.

11 серпня голова громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексій Проноза повідомив, що під зверненням до мера Житомира з вимогою повернути на Крошню автобусні маршрути №53 та №53А підписалися майже 700 людей.

15 серпня у Житомирській міській раді відбулися громадські обговорення щодо проблеми транспортного забезпечення мікрорайону Крошня: люди вимагали повернути маршрутів № 53 та 53А. Врешті, громада повідомила, що 16 серпня перекриватиме дорогу на вулиці Покровській, біля залізничного переїзду, щоби домогтися повернення скасованих маршрутів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка суд маршрут №53  
Матеріали по темі