Суспільство

У райцентрі Житомирської області скликали комісію з екологічної безпеки через дивні плями на водосховищі

22 August 2019, 10:41

21 серпня у місті Малин Житомирської області відбулося спільне засідання міської та районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕП та НС). Позачергове засідання зібралося у зв’язку з виявленням на водяному плесі Малинського водосховища плям невідомого походження.

Про це 21 серпня повідомив сайт Малинської міської ради.

«Виїзну нараду ТЕП та НС було проведено на березі водосховища, під час якої було відібрано проби води і направлено до лабораторії для встановлення причин виникнення виявлених плям та їх можливого впливу на довкілля», – йдеться у повідомленні.

Про отримані результати лабораторних аналізів у міській раді обіцяють повідомити додатково.

У мерії також наголошують, що вода в системі централізованого постачання не має відхилень за показниками і придатна до вживання.

До встановлення причин походження плям малинчанам рекомендують тимчасово утриматися від купання в місцях забруднення.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня 2019 року ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформував про якість води у річках регіону. Зокрема зазначалося, що у контрольних точках у Малинському, Радомишльському, Баранівському, Пулинському, Народицькому та Ємільчинському районах жодного відхилення виявлено не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин водосховище ТЕП НС вода забруднення екологія  
Матеріали по темі