Події

У військовому селищі під Житомиром облили фарбою нововідкритий пам’ятник захисникам, поліція проводить розслідування

25 August 2019, 13:36

Пам’ятник у вигляді Покровської Божої матері, який у День прапора, 23 серпня 2019 року, відкрили у смт Озерне Житомирського району, облили фарбою.

Про це пишуть користувачі фейсбук.

«Військове містечко Озерне. Лише вчора офіційно відкрили пам`ятник захисникам України, а сьогодні його попсували невідомі», - написав 24 серпня Нікіта Білоусов.

«Вчора священою водою, сьогодні червоною фарбою, ставлення окремих «патріотів» до військових у військовому містечку Озерне. Боротьба триває!», - заявила в соцмережі в День незалежності начальник управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва.


На сайті Житомирської райдержадміністрації, до складу якої сходить селище Озерне, знаходимо анонс відкриття меморіалу загиблим.

«Запрошуємо вас взяти участь в церемонії офіційного відкриття меморіалу загиблим учасникам АТО/ООС «Героям – захисникам України», яка відбудеться 23 серпня 2019 року в смт Озерне Житомирського району у парку біля місцевої гімназії об 11.00 год.», - йдеться в оголошенні від 20 серпня 2019.

У сюжеті телеканалу СК-1 йдеться, що образ Покровської Божої матері автори меморіалу обрали не випадково, оскільки саме вона є захисницею всіх військових, а в День Покровської Божої матері, 14 жовтня, озерчани відзначають День селища.

Речник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко 25 серпня прокоментувала Житомир.info, що в поліції зареєстрована заява про пошкодження пам’ятника, і проводиться досудове розслідування за статтею 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2019 року мер Новограда-Волинського Віктор Весельський з трибуни сесії обласної ради заявив, що в ніч на 1 серпня на міському кладовищі вандали пошкодили пам’ятники, в тому числі АТОвців. Начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко запевнив, що поліція вже розслідує факт вандалізму.

2 серпня стало відомо, що на відновлення пам’ятників потрібно близько 70 тисяч гривень. Близько 30 тисяч гривень планують виділити з обласного бюджету (депутатські кошти), а частину фінансування візьме на себе влада Новограда-Волинського. 5 серпня з'явилася інформація, що поліція відпрацьовує кілька версій щодо вандалізму на кладовищі у Новограді-Волинському 31 липня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам'ятник вандалізм Озерне  
Матеріали по темі