Місто

​Власникам трьох АЗС та автомаркету в Житомирі нарахували 4,8 млн збитків за незаконне користування землею

27 August 2019, 16:53

За неправомірне використання комунальної землі комісія з питань визначення та відшкодування збитків Житомирської міськради нарахувала 4,8 млн грн збитків власникам трьох автозаправок та автомаркету, розташованого у дворі приватного будинку.

Затвердити розмір збитків збираються на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради.

У проєкті рішення виконкому «Про затвердження актів з визначення збитків, заподіяних Житомирській міській раді», який на сайті мерії розмістили 23 серпня, - додатки з 4 актами комісії, яка нарахувала збитки за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів:

- 331,8 тис. грн – за розміщення АЗС з магазином площею 71,9 кв. м по вулиці Корольова, 126А, власник - ТОВ «Тарос Груп»;

- 330,8 тис. грн – за розміщення комплексу АЗС площею 42,7 кв. м на проспекті Миру, 54 того ж власника (гугл-карта показує розташування об’єкту з боку будівель Житомирського військового інституту, навпроти лікарні №2);

- 1,6 млн грн – за розміщення нежитлового приміщення площею 54,8 кв. м на майдані Визволення, 6А, яке належить ТОВ «Скай Проект» (на гугл-карті – автомаркет на території приватного будинку);

- 2,6 млн грн – за розміщення АЗС площею 62,1 кв. м на Київському шосе, 132 (на виїзді з Житомира), власник – ТОВ «Енджел Кепітал».

Загальна сума нарахованих збитків становить 4,8 млн грн.

Згідно з проєктом, департамент містобудування та земельних відносин міськради має повідомити суб’єктів господарювання про необхідність відшкодування збитків, а в разі їх відмови від сплати збитків – передати матеріали засідань комісії до юридичного департаменту міської ради для здійснення претензійно-позовної діяльності.

Нагадаємо, у квітні 2019 міськрада заявила про 1 млн 836 тисяч гривень збитків, заподіяних неправомірним використанням землі товариством «Каменеобробка» на вулиці Параджанова.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року був оприлюднений проєкт рішення виконкому про створення комісії з визначення та відшкодування збитків, заподіяних Житомирській міськраді, а в січні 2019 року комісія нарахувала 1 млн 128 тис. 446,85 грн збитків, заподіяних Житомирській міській рад сімома суб’єктами господарювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: збитки заправка АЗС  
Матеріали по темі