Події

Рятувальники розповіли, що горить у посадці на Слобідській у Житомирі, та просять людей схаменутися

29 August 2019, 16:31

Після 15.00 29 серпня користувачі соцмережі поширили фото задимленої лісопосадки, зазначивши, що знімки зроблені в кінці вулиці Слобідської у Житомирі.

«Вулиця Слобідська, початок Слободи-Селець, горить ліс», – написала Віта Агеєва та додала, що на виклик рятувальники не приїхали, проте «передали» пожежу на лісництво.

У пресслужбі Управління ДСНС України у Житомирській області у коментарі Житомир.info повідомили, що за адресою вулиця Слобідська, 35 горять суха трава і сміття, на місце виїхала одна одиниця спецтехніки.

В Управлінні з надзвичайних ситуацій б’ють на сполох, адже щодоби рятувальникам доводиться гасити до десятка займань сухої трави, спричинених самовільним випалюванням рослинності. Лише за минулу добу, 28 серпня, рятувальники області ліквідували сім загорянь сухої рослинності на загальній площі 13 га.

Палало, зокрема, в селі Шершні Коростенського району.

«Там на відкритій території горіла суха трава та чагарники на загальній площі близько 4 га. Вогонь вже впритул підійшов до приватних домоволодінь громадян – палали дві дерев’яні господарчі будівлі. Існувала загроза перекидання вогню на житлові будинки, інші допоміжні споруди селян, а також ліс, в бік якого рухався вогонь. Вітряна погода сприяла поширенню полум’я ще на хату-пустку. Бійці ДСНС гасили полум’я використовуючи хлопавки, а також воду із пожежного автомобіля. На допомогу приїхали місцеві лісівники на автоцистерні. Через захаращеність чагарниками приватних обійсть вогонь швидко розповсюджувався по території, що значно ускладнювало процес гасіння. Однак спільними зусиллями рятувальників та лісівників о 14:50 пожежу локалізовано, а о 15:20 – ліквідовано. Вогнем знищено дві дерев’яні допоміжні будівлі, хату-пустку та 4 га сухої рослинності. Подальшого поширення пожежі вдалося не допустити», – інформує пресслужба Управління ДСНС.

У відділі агітаційно-пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності Управління наголошують: через самовільне випалювання сухої рослинності та сміття, окрім знищених приватних будівель, на які перекидається вогонь, травмуються та гинуть люди, страждає природа. Аби загасити одну таку пожежу, задіюються значні ресурси. Тож у відділі агітаційно-пропагандистської роботи знов і знов просять людей схаменутися!

Нагадаємо, навесні цього року Управління ДСНС чи не щодоби повідомляло про десятки пожеж, спричинених масовим випалюванням рослинності, які призводили до матеріальних збитків, а також до травмувань людей.

Скажімо, 24 березня 2019 року в с. Червоносілка Пулинського району, намагаючись загасити палаючу суху траву та чагарники, постраждала 52-річна жінка: надихавшись їдкого диму, вона втратила свідомість та впала у вогонь. Коли її виявили односельці, на ній вже майже не залишилося одягу. Постраждала з опіками потрапила до реанімації.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 8 березня 2019 року сухотрав’я горіло на площі 60 га. А 20 березня у селі Ставки Радомишльського району спроба пенсіонерки спалити суху рослинність обернулася збитками і для неї, і для сусіда: вогонь знищив сарай, сінник на подвір’ї пенсіонерки, а також два автомобілі, що стояли на сусідському дворі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа сміття суха трава ДСНС  
Матеріали по темі