Місто

План «Європейського тижня мобільності» в Житомирі: зміна руху на майдані Соборному та два дні безалкогольної торгівлі

2 September 2019, 18:04

У Житомирі 16-22 вересня 2019 року хочуть провести захід «Європейський тиждень мобільності» на майдані Соборному і підготували план.

Відповідний проєкт рішення виконкому 2 вересня оприлюднили на сайті міської ради.

«Управлінню транспорту і зв’язку міської ради спільно з комунальним підприємством «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради та комунальним підприємством «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Житомирської міської ради забезпечити тимчасову організацію дорожнього руху на майдані Соборний, координацію дорожнього руху та, за потреби, внести зміни в рух автотранспорту на час проведення заходу. Управлінню транспорту і зв’язку міської ради звернутися до Житомирського відділу поліції Головного управління Національної Поліції України у Житомирській області та управління патрульної поліції у Житомирській області для забезпечення публічної безпеки в місцях проведення заходів, охорони громадського порядку, додаткової координації дорожнього руху на майдані Соборний під час проведення заходів (16-22 вересня 2019 року). Департаменту економічного розвитку міської ради забезпечити організацію 21-22 вересня 2019 року виїзної торгівлі без права реалізації алкогольних напоїв на майдані Соборний. Муніципальній інспекції міської ради та комунальному підприємству «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради забезпечити контроль за здійсненням торговельної діяльності на майдані Соборний упродовж проведення заходу (21-22 вересня 2019 року)», - йдеться у проєкті рішення.


Нагадаємо, увечері 13 серпня на Замковій горі житомиряни обговорювали нову концепцію майдану Соборного, яка, зокрема, передбачає зменшення автомобільного кільця і перетворення вивільненої території на громадський простір.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 1 серпня 2018 року мер Сергій Сухомлин говорив, що на реконструкцію майданів Соборного та Перемоги Житомир може отримати грант в розмірі 10 млн євро. У листопаді 2018 року визначили команди архітекторів, які стали учасниками конкурсу на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги (ЛКП «Інститут просторового розвитку», ГО «Урбан куратори», ТОВ «Ю Сі Джи» Всього на розгляд журі було подано 15 заявок. У травні 2019 року повідомили, що конкурс на кращу концепцію житомирських майданів виграло львівське комунальне підприємство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком мобільність Соборний  
Матеріали по темі