Економіка

Житомирські підприємці розповіли, як стати успішними

5 September 2019, 18:13

Житомирські підприємці поділилися своїми історіями успіху в рамках Business Ideas Fest. Усі 7 спікерів займаються власною справу до 3 років. Про злети та падіння вони розповідали студентам житомирських ВУЗів.

«Звичайно людям важко наважитись на такий крок. Тому що підприємництво це ризик, відповідальність, креативність, купа властивостей з якими одночасно кожен не народжується. Наважитися на такі кроки можна, коли поруч є такі люди я. Ми є тим майданчиком де люди можуть спілкуватися з тими хто вже наважився на такий крок»‎, - розповідає директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.


Будувати бізнес у Житомирі легко та можливо, саме таку ідею доносили підприємці молодому поколінню.

«Я хочу вам сказати вартість усіх ресурсів у Житомирі нижча. Тут сервіси коштують дешевше. А ті хто орієнтується на продажі в інтернеті, то взагалі навіщо вам їхати до Києва та збільшувати свою вартість. Місто має бути комфортним для життя. Корупційна складова чи існує вона у місті Житомирі. Хочу вам сказати, що за роки це зменшується»‎, - говорить Сергію Мельниченко .

«Гадаю, що відкривати свою справу краще в нашій країні. У мене були відрядження в інші країни.Відрізняється менталітет, є складність знайти підхід. У нашій країні зроби це легше»‎, - говорить Володимир Дзядевич.

Спікери запевнили, щоб стати підприємців потрібно постійно працювати, а реалізувати свої бізнес-ідеї можна за мінімальні кошти.

«Якщо правильно підійти до реалізації ідеї та мати бізнес-план все можна почати з мінімум капіталовкладень. Тобто з пару тисяч гривень можна розвинути свою ідею в успішний проєкт, компанію»‎, - розповідає Сергій Дунєв.

Також підприємці пояснили хто може стати бізнесменом.

«Кожен може стати підприємцем. Якщо маєте бажання можете зробити бізнес. Потрібно: інформація, бажання та наставник»‎, - зазначив Вадим Бесараб.

На думку підприємців, їх історії будуть не лише цікавими для студентів ай навчать, як уникнути помилок у бізнесі.

«Коли я розпочинав свою підприємницьку діяльність, у 2015 році інтернет тільки почав з'являтися, знайти інформацію було можливо тільки у книжках. У той момент інформації не вистачало. Сьогодні отримувати досвід від підприємців, студентам допоможе зробити менше помилок на своєму шляху»‎, - каже Андрій Горбатий.

Студенти зізнаються, що хотіли б мати власну справу, тому для них це справжня можливість

«Спікери мають бізнес до 3 років. Це зовсім мало. Вони пережили невдачі, тому дадуть нам гарні настанови»‎, - говорить Вероніка.

Наостанок підприємці порадили прислухатися до свого серця та втілювати свої ідеї не звертаючи уваги ні на що.

«У серці є впевненість, що я хочу, тоді закриваємо вуха і нікого не чуємо. Всі страхи у нашій голові»‎, - ділиться Ольга Корзун.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес бізнесмен  
Матеріали по темі