Влада

Прокуратура в інтересах департаменту освіти судиться з Житомирською міською радою за землю біля школи

11 September 2019, 11:26

Господарський суд Житомирської області розглядає справу за позовом заступника керівника Житомирської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та департаменту освіти Житомирської міської ради до Житомирської міської ради і фізичної особи-підприємця Рудківського Віктора Казимировича.

Третя особа на стороні позивача – житомирська школа №26.

Предметом позову є рішення міської ради щодо надання в оренду на 5 років земельної ділянки площею 0,2569 га, яка знаходиться біля школи: рішення в частинах, які стосуються вказаної землі, просять визнати недійсними та скасувати.

Також у позові є вимога визнати недійсним договір оренди землі від 04.09.18, укладений між Житомирською міською радою та фізичною особою-підприємцем Рудківським Віктором Казимировичем, внесений у книгу записів договорів оренди землі за №335 від 04.09.18.

Провадження у справі було відкрите ухвалою суду від 29 липня 2019 року.

Рішення про надання дозволу на укладання договору оренди земельної ділянки фізичним особам-підприємцям Рудківському Віктору Казимировичу та Яценку Володимиру Анатолійовичу було ухвалене на сесії Житомирської міської ради 6 вересня 2019 року. У відповідному додатку до рішення зазначається, що підставами для надання ділянки площею 0,2569 га на проспекті Миру, 59, є, зокрема, договір оренди від 12.05.2006 року, тобто цю земельну ділянку міська влада здає в оренду вже більш ніж десять років.

Скріншот з додатка до рішення сесії №316 від 06.09.2016

У суді також оскаржують рішення сесії від 26 червня 2018 року, яким були внесені зміни до рішення №316, яким з орендарів землі виключили ФОП Яценко Володимир Анатолійович.

Підготовче засідання було призначене на 2 вересня 2019 року. В ухвалі суду за цю дату, зазначено, що відповідачів (Рудківський та міська рада) вважають позов повністю безпідставним, необґрунтованим, таким, що не підлягає задоволенню, та поданий прокурором за відсутності підстав для процесуального представництва інтересів держави в суді. щодо засідання у справі стосовно земельної ділянки. Прокурор з такою позицією не погодився.

Втім, підготовче засідання відклали на 11 вересня, бо 2 вересня на судове засідання прийшли лише прокурор та представник відповідача Рудківського – Роман Гуртовенко.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2018 року прокуратура Житомирської області позивалася до Житомирської міської ради та ТОВ «Інвестиційна технологія» щодо повернення до земель територіальної громади міста Житомира земельних ділянок на Корбутівці, які надавалися для житлової забудови. На початку 2019 заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом до Житомирської міської ради та Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» щодо земельної ділянки на Корбутівці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд земля прокуратура шокла міськрада оренда  
Матеріали по темі