Місто

​У Житомирі відреагували на скарги і демонтували трубу, по якій текли нечистоти в Крошенку

12 September 2019, 11:44

Екологи відреагували на скарги житомирян, провели обстеження території і виявили скид нечистот в притоку річки Крошенка.

Про це 12 вересня повідомила пресслужба Держекоінспекції Поліського округу на своїй сторінці у соцмережі.

«До Державної екологічної інспекції Поліського округу надходять скарги, що в м. Житомир в районі Крошні періодично здійснюється скид нечистот до водного об'єкта. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено виїзд та встановлено, що дана труба з якої відбувається скид нечистот до водного об'єкта, розташована в притоці річки Крошенка. Також встановлено, що балансоутримувачем даної притоки є Комунальне підприємство «Експлуатація Штучних Споруд» Житомирської міської ради, до якої було направлено вимогу, щоб негайно демонтувати вищезазначену бетонну трубу», - повідомили екологи.

10 вересня за участю державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу та за допомогою спецтехніки, працівників КП «Експлуатації Штучних Споруд» трубу було демонтовано та припинено скид забруднюючих речовин до водного об'єкта.

«Інспекцією і надалі вживатимуться відповідні заходи з метою усунення незаконного скиду забруднюючих речовин до водних об'єктів Житомирської області», - додали в Держекоінспекції Поліського округу.

Нагадаємо, в липні 2019 року житомирському підприємству нарахували 39 млн грн збитків за «терикони» будівельного сміття біля річки на Крошні.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2019 року в Житомирській міській раді була створена робоча група, яка мала з’ясувати, хто забруднює річку Крошенку. До складу цієї групи, в тому числі, увійшов і директор КП «Експлуатація штучних споруд» Володимир Сидорчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крошня Крошенка забруднення стоки еколог ДЕІ Експлуатація штучних споруд  
Матеріали по темі