Влада

Рада дала «євробляхерам» ще 90 днів на спрощене розмитнення, двоє житомирських мажоритарників за це не голосували

12 September 2019, 12:06

Верховна рада 12 вересня 2019 року проголосувала за законопроєкт, який відтерміновує покарання для власників автомобілів на єврономерах.

Спочатку 268 нардепів проголосували за розгляд проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» (№1030) за скороченою процедурою. Потім 276 народних депутатів проголосували цей законопроєкт «за основу» і284 підтримали його «в цілому».

«Доповідаючи законопроєкт, представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський повідомив, що законопроєкт направлений на створення передумов для комплексного врегулювання проблеми митного оформлення в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією. Для досягнення цієї мети законопроєктом пропонується відтермінувати на 90 днів введення в дію Закону, яким передбачено запровадження або посилення адміністративної відповідальності», - інформує пресслужба Верховної ради.

За цей законопроєкт не голосували двоє з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області – Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних (обидва з фракції партії «Слуга народу»).

Ухвалений закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.


Таким чином на 90 днів відтерміновується адміністративної відповідальності за:

передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи не поміщала його у митний режим транзиту (частина четверта ст. 469 МКУ);

недоставлення товарів, транспортних засобів до органу доходів і зборів призначення у визначений строк (частини четверта – шоста ст. 470 МКУ);

перевищення строку тимчасового ввезення товарів, транспортних засобів або строку тимчасового вивезення товарів (частини четверта – шоста ст. 481 МКУ);

керування транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, а також транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України (частини шоста – дев’ята ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Також на 90 днів продовжується строк дії передбачених пунктами 92 та 93 розділу ХХІ МКУ спрощених умов митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в період з 1 січня 2015 року до дня набрання чинності Законом № 2612-VIII.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2018 в Україні почав діяти новий закон щодо розмитнення автівок на іноземній реєстрації, який передбачив пільговий період – 90 днів, протягом якого імпортну автівку можна було легалізувати з 50% знижкою на акциз. 1 лютого 2019 у Верховній раді зареєстрували законопроєкт, за яким депутати пропонують продовжити пільговий період розмитнення «євроблях» ще на три місяці. Станом на 25 лютого 2019 року за пільговою ставкою акцизу Житомирська митниця оформила 7929 транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Роз’яснення експертів, думки житомирських прихильників та противників закону про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією дивіться у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР євробляхи розмитнення автомобіль  
Матеріали по темі