Події

​У Бердичівському районі за вкрадені з братської могили 50 кг огорожі чоловік отримав 4 роки в’язниці з іспитовим терміном

12 September 2019, 15:59

Бердичівський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який вкрав огорожу з братської могили. За наругу над могилою злодія засудили до 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном у 1 рік.

Про це повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

«Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим громадянин С. у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Встановлено, що С. переслідуючи корисливі мотиви, шляхом демонтажу, вирішив незаконно заволодіти металевими конструкціями із паркану, яким огороджено Братську могилу радянських воїнів та пам'ятний знак на честь загиблих воїнів - земляків, розташованих на земельній ділянці Бердичівського району, яка відповідно до ст. 2 Закону України «Про поховання та похорону справу» є місцем поховання та разом з іншими об'єктами розташованими на Братській могилі радянських воїнів, становить предмети ритуальної належності та перебувають на балансі сільської ради Бердичівського району», - йдеться у повідомленні.

Після цього, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння предметами ритуальної належності, чоловік навмисно демонтував металеві пластини з чорного металу з огорожі зазначеної могили, в кількості 61 шт. загальною вагою 53,07 кг, вартістю 212,28 грн.

«Таким чином, С. з корисливих мотивів незаконно заволодів пластинами з чорного металу, що є складовими частинами огорожі Братської могили радянських воїнів в загальній кількості 61 шт., якими надалі розпорядився на власний розсуд, чим заподіяв сільській раді Бердичівського району матеріальної шкоди на суму 212 грн 28 коп. Обвинувачений С. свою вину в скоєнні злочину визнав повністю, розкаявся», - повідомили в пресслужбі суду.

Отже, оцінивши наведені докази, суд визнав винним чоловіка в інкримінованих діяннях і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки з іспитовим терміном 1 рік.

Нагадаємо, у лютому 2019 року в селі Печанівка Романівського району затримали двох чоловіків, які крали металеві огорожі з місцевого кладовища.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року у Бердичеві Житомирської області дільничний офіцер викрав «трійцю» чоловіків, які волокли в мішку порізані частини могильних огорож.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд крадіжка наруга над могилою  
Матеріали по темі