Події

У Бердичеві дільничний випадково викрив крадіїв могильних огорож, а житель Овруцького району присвоїв ворота з цвинтаря

12 April 2018, 15:29

У Бердичеві Житомирської області дільничний офіцер викрав «трійцю» чоловіків, які волокли в мішку порізані частини могильних огорож, а в Овруцькому районі 28-річний чоловік демонтував з цвинтаря триметрові ворота, щоб продати їх на метал.

Про це 12 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Трьох раніше судимих чоловіків із щойно викраденими частинами огорожі з кладовища затримав офіцер превенції Бердичівського відділу поліції, коли проводив профілактичну роботу з підобліковими особами на своїй дільниці. А сільський голова Нових Велідників Овруцького району повідомив про крадіжку металевих воріт з місцевого цвинтаря», - інформує поліція.

За даними відділу комунікації, бердичівський дільничний помітив на вулиці трьох чоловіків, які несли важку ношу: з мішка стирчав метал і пилка. Ця обставина та й характерний вигляд самої трійці викликали підозру, тож дільничний офіцер Бердичівського відділу поліції Леонід Мовчан зупинив незнайомців для перевірки. Професійне чуття поліцейського не підвело: чоловіки виявилися раніше судимими місцевими жителями віком від 45 до 53 років. Правоохоронцеві вони продемонстрували вміст мішка, в якому знаходилися розрізані металеві конструкції, і навіть спробували пояснити їх походження.

«Заплутавшись у своїх же словах, вони зізналися, що волочуть ношу з місцевого кладовища, де металеві конструкції донедавна слугували огорожею навколо чиїхось могил. А зрізали вони її для того, щоб на виручені за метал кошти придбати випивку», - інформує відділ комунікації.

Дільничний викликав слідчо-оперативну групу, у рамках розпочатого провадження за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) з’ясовуються обставини події. Чоловіків перевіряють на причетність до інших правопорушень у Бердичеві.

На Овруччині 11 квітня до поліції звернувся голова села Нові Велідники із повідомленням про крадіжку з 9 по 11 квітня металевих воріт з місцевого цвинтаря. З огорожі кладовища зникли 3-метрові металеві ворота вартістю 1200 гривень. Працівники поліції встановили, що до вчинення злодіяння причетний 28-річний місцевий житель. У скоєному він зізнався. Викрадене поліцейські вилучили.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Хорошівській селищній раді прокоментували скаргу щодо «вандалізму» на цвинтарі: люди самі просили зрізати дерева.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цвинтар огорожа крадіжка злодій  
Матеріали по темі