Місто

З вересня учні житомирської гімназії, де будуватимуть новий корпус, не навчатимуться в університеті

18 June 2019, 10:32

Учні 23-ї житомирської міської гуманітарної гімназії імені Михайла Очерета, де планується реконструкція через обвал стелі в січні 2019 року, з нового навчального року не навчатимуться у стінах Житомирського держуніверситету імені Івана Франка.

Про це в інтерв’ю 16 червня 2019 року Житомир.info розповіла ректор ЖДУ Галина Киричук.

На запитання, чи 1 вересня гімназисти знову прийдуть навчатися в ЖДУ, вона відповіла: «Важко сказати, тому що на сьогоднішній день ні міська рада, ні керівництво гімназії не піднімало це питання і до нас не зверталися».

Заступник Житомирського міського голови Марія Місюрова, яка курує питання освіти, 18 червня прокоментувала Житомир.info, що педрада гімназії №23 вирішила продовжувати навчання у своїй школі у дві зміни.

«З нового навчального року школярі не навчатимуться в університеті, а в дві зміни у своїй школі. Таке рішення прийняла педагогічна рада, до того засідали робочі групи, розклад є на сайті 23-ї гімназії. Згідно з цим розкладом, 1-3 класи та 8-11 класи навчатимуться у 1 зміну, 4-7 класи – у другу. Все це відпрацьовано також з позашкіллям, тому що більшість дітей навчається в музичній школі, «Сонечку». Все це враховано, розклади є, і все відпрацьовано», - запевнила Марія Місюрова.

Повністю інтерв’ю з Галиною Киричук читайте тут

Нагадаємо, в лютому 2019 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що на зборах батьки гімназистів були проти другої зміни чи підзмінки, бо «ламаються всі графіки».

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2019 року в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета в одному з класів обвалилася стеля. 7 лютого мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії. На сесії 27 лютого 2019 на виготовлення ПКД щодо будівництва корпусу гімназії у Житомирі виділили 500 тис. грн. У березні 2019 управління капітального будівництва за 1,5 млн грн замовило проект будівництва нового корпусу гімназії, яким передбачені кольорові стіни та сучасне освітлення фасадів. За літо у гімназії №23 збираються за 4,3 млн грн капітально відремонтувати покрівлю.

З 18 лютого 2019 старшокласники гуманітарної гімназії навчалися в аудиторіях Житомирського університету ім. Івана Франка, якому на покращення матеріально-технічної бази у квітні 2019 року виділили 350 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія ЖДУ університет Киричук Місюрова  
Матеріали по темі