Місто

Поїзд Одеса – Житомир з 15 вересня «скоротили» до Вінниці

20 September 2019, 11:59

Маршрут потяга № 247/248 сполученням Житомир – Одеса, який запустили навесні 2019 року, скоротили: їде він тепер з/до Вінниці.

20 вересня читач Житомир.info Роман розповів, що намагався придбати квиток на зазначений поїзд, однак зробити цього йому не вдалося.

«Не довго музика грала: потяг Житомир – Одеса вже відмінений, хоча був анонсований як цілорічний», – розповів Роман.

Дізнався про це чоловік, намагаючись придбати квиток на сайті «Укрзалізниці».

«Потяг 247/248 їздить за тим же графіком, але до Вінниці лише. Житомир без потяга знову. Зазвичай графік руху на залізниці змінюють у грудні, але потяг цей скасували раніше. Я не житомирянин, але дуже часто буваю тут. І по собі знаю, як важко потягом приїхати в Житомир», – нарікає Роман.

Поїзд № 247 з Житомира до Одеси на сайті «Укрзалізниці» знайти можна. Журналіст Житомир.info спробував придбати електронний квиток на зазначений потяг на 1 жовтня.

«По заданому Вами напрямку місць немає. Але Ви можете переглянути маршрути з пересадкою», – пише система і пропонує переглянути розклад поїзда без вільних місць.

Водночас на сайті «Укрзалізниці» є розклад руху поїзда 247/248, який тепер має іншу назву і відповідне сполучення – Вінниця – Одеса (та у зворотньому напрямку).

Як повідомив у коментарі Житомир.info начальник вокзалу станції «Житомир» Олег Журба, з 15 вересня поїзд з Житомира до Одеси «Укрзалізниця» відмінила.

«Цей потяг відмінений. Точніше, поїзд з таким номером є, але прямує він тепер з Вінниці. Щоб дістатися до Одеси, житомирянам тепер доводиться їхати, скажімо, до Бердичева: через станцію курсує потяг «Ковель – Одеса», – поінформував Олег Журба. Він також зазначив, що, можливо, поїзд з Житомира до Одеси знову запустять у літній період.

Як повідомляв Житомир.info, 31 березня 2019 року «Укрзалізниця» запустила поїзд № 247/248 «Житомир – Одеса», у який з Житомира сіла майже сотня людей.

У квітні Акціонерне товариство «Укрзалізниця» звернулося до Житомирської міської ради з проханням провести у місті інформаційну кампанію стосовно курсування поїзда № 247/248 «Житомир – Одеса».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поїзд потяг залізниця Житомир - Одеса  
Матеріали по темі