Влада

​Молдованину, якого житомирські митники затримали з партією російських книг, загрожує штраф і конфіскація

20 September 2019, 13:39

У міжнародному пункті пропуску «Виступовичі» громадянин Молдови, прямуючи з Республіки Білорусь, намагався перемістити на територію України майже 2000 книжок російського видавництва вартістю понад 160 тисяч гривень.

Про це 19 вересня повідомила пресслужба Житомирської митниці ДФС.

«Працівники Житомирської митниці та Житомирського прикордонного загону припинили спробу переміщення через кордон України майже 2000 друкованих видань. На громадянина складений протокол за ознаками порушення митних правил, товар вилучено та передано для подальшої експертизи. За адміністративне правопорушення громадянину Молдови загрожує штраф у розмірі вартості друкованої продукції та конфіскація товару», - інформують митники, зазначаючи, що українське законодавство встановлює обмеження щодо ввезення видавничої продукції, яка виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України.

Адміністративна справа буде спрямована до суду для прийняття рішення по суті.

У пресслужбі митниці Житомир.info уточнили, що книги були новими і призначалися для продажу.

Також пресслужба зауважує: для українських громадян та громадян іноземних держав, які перетинають митний кордон України, діють однакові митні правила. З митними правилами краще ознайомитись перед поїздкою або звернутись до митниці. Громадянам завжди пропонується добровільно задекларувати товари, що переміщуються через митний кордон України, але люди не завжди дотримуються митних правил.

Нагадаємо, у серпні 2019 року житомирські прикордонники завадили росіянину вивезти з України підручник з логіки, якому понад сто років.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно керівника Житомирської митниці Сергія Гринчука перевели на місяць попрацювати в Закарпатті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця конфіскація книга  
Матеріали по темі