Влада

Заступник Демчика судиться з мером Житомира через службове розслідування

23 September 2019, 12:07

До Житомирського окружного адміністративного суду надійшов позов Володимира Малика до мера Сергія Сухомлина щодо визнання дій останнього протиправними.

Ухвалою від 17 вересня 2019 року суд відкрив позовне провадження в адміністративній справі.

«Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати протиправними дії відповідача щодо проведення службового розслідування та затвердження акту № 7 про проведення службового розслідування від 16.08.2019, затвердженого 21.08.2019, в якому викладені припущення про можливі порушення та зобов`язання керівника КП "ЖТТУ" притягнути до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1, з підстав того, що щодо позивача не було і не могло бути ініційовано службової перевірки саме відповідачем, а тому в акті перевірки не могло бути відображено питання діяльності позивача, адже він підпорядковується безпосередньо начальнику КП "ЖТТУ" ЖМР, і виключно йому надані повноваження щодо ініціювання та проведення відповідних службових розслідувань; при проведенні службового розслідування у позивача не відбирались письмові пояснення з приводу обставин, що були предметом службового розслідування; відповідачем не обґрунтовано та не доведено факти допущення порушень законодавства, лише висловлений ряд припущень та інсинуацій», - йдеться в ухвалі.

Підготовче засідання у справі призначене на 7 жовтня.

Нагадаємо, Володимир Малик з 17 жовтня 2014 року був прийнятий на роботу заступником начальника ЖТТУ «по впровадженню антикризових заходів». 26 липня 2019 року до адмінприміщення ТТУ викликали поліцію через конфлікт на підприємстві: Євгеній Демчик, перебуваючи на лікарняному, призначив в.о. начальника свого заступника Володимира Малика і той відмовлявся передати печатку та Статут підприємства іншому заступнику начальника – Максиму Манухіну, якого мер своїм розпорядженням призначив в.о. керівника ТТУ на час відсторонення Демчика.

Як повідомляв Житомир.info, з 23 серпня 2019 року Євгеній Демчик звільнений з посади начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». 20 серпня 2019 року поліція відкрила кримінальне провадження щодо можливої підробки документів стосовно зміни керівництва ТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ТТУ Малик  
Матеріали по темі