Влада

До Нацполіції направили матеріали про корупційне правопорушення колишнього заступника голови Житомирської ОДА

25 September 2019, 11:36

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами повних перевірок декларацій виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів, обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінальних правопорушень будуть направлені до Національного антикорупційного бюро України та Національної поліції України.

Про це 23 вересня повідомила пресслужба НАЗК.

«Недостовірну інформацію у деклараціях подали народний депутат України Петро Сабашук, суддя Ірпінського міського суду Київської області Дмитро Чернов, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак, голова Чутівської районної ради Полтавської області Володимир Филенко, колишній перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Геннадій Дмитренко, голова Дніпропетровської обласної ради Дніпропетровської області Гліб Пригунов», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Геннадій Дмитренко, подаючи декларацію за 2015 рік, недостовірно вказав відомості про житловий будинок, який належить йому на праві власності, а також про розмір отриманих ним доходів. Загалом виявлено порушень на суму майже 1,4 млн гривень.

В декларації першого заступника голови Житомирської ОДА Геннадія Дмитренка за 2015 рік, яка була оприлюднена 29 жовтня 2016 року, зазначається, що йому з 25 березня 2011 року належить житловий будинок загальною площею 331,1 кв.м. в селищі Козин Обухівського району Київської області. Зазначені доходи декларанта за 2015 рік: в ОДА – 135 тис. 524 грн зарплати та 350 грн виплата до свят; викладацька наукова та творча діяльність – 16 тис. 417 грн від Національної академії державного управління при президентові України, 3 тис. 367 грн від обласного Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.

В декларації, яку Дмитренко оприлюднив 18 січня 2017 року як кандидат на посаду державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів інформації про будинок в Козині вже не було.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2014 року тодішній голова Житомирської ОДА Сидір Кізін призначив Геннадія Дмитренка своїм першим заступником, 15 грудня 2016 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич звільнив Дмитренка з посади першого заступника «за переведенням для подальшої роботи в центральному апараті Державної фіскальної служби України». 18 січня 2017 року Кабмін призначив Дмитренка державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів. 28 лютого 2018 року розпорядженням Кабміну Дмитренко був відсторонений від виконання повноважень за посадою державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів України «на час здійснення дисциплінарного провадження». 19 вересня 2018 року Кабінет міністрів звільнив Геннадія Дмитренка з посади державного секретаря «за вчинення дисциплінарного проступку».

Про нерухомість Геннадія Дмитренка та його родинний герб читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК декларація Дмитренко ОДА  
Матеріали по темі