Події

У Бердичеві дівчата побили ровесницю та її матір, поліція відкрила кримінальне провадження

1 October 2019, 16:04

У Бердичеві Житомирської області дівчата побили ровесницю, яку давно «булили», та її матір, яка прибігла на допомогу.

Про це 1 жовтня повідомило інтернет-видання Бердичів.Biz.

«Мама 15-річної бердичівлянки, яка вчиться в одному з профтехучилищ міста, подала заяву в поліцію за фактом булінгу, якому систематично піддавалася її дочка. Жінка стверджує, що дівчинці завжди загрожують однолітки. Звернутися в поліцію їй довелося після того, як цього тижня в парку культури й відпочинку її дочку, а потім і її саму, побили агресивні підлітки», - інформує інтернет-видання.

За даними Бердичів.Biz, дівчині забили «стрілку» за гаражами біля парку культури і відпочинку. Мати дізналася про це після смс-ки з проханням терміново прийти на порятунок доньки. Коли батьки прибігли, дитину били кілька дівчат, інші знімали все на відео. Дісталося й матері, яка кинулася рятувати доньку.

«За фактом даної події був викликаний наряд поліції. Підозрюваних у побитті доставили до Бердичівського міськвідділу поліції, де вони зробили ряд життєрадісних селфі і розмістили їх в соцмережах. У поліції журналістам розповіли свою версію подій: у результаті словесного конфлікту зав'язалася бійка між двома дівчатками, яка закінчилася нанесенням тілесних ушкоджень. Хто кого бив - з'ясовує слідство, відомості внесені в ЕРДР за ст. 125 ч. І Кримінального кодексу України», - інформує видання.

За даними Бердичів.Biz, постраждала дівчинка зізналася батькам, що вона систематично піддавалася цькуванню з боку нападників. Вони погрожували й насміхалися над жертвою і навіть говорили, що хочуть бачити її в труні. Однією з ініціаторів побиття є донька співробітниці місцевої поліції, - стверджують бердичівські журналісти.

За фактом булінгу та побиття неповнолітньої поліція відкрила кримінальне провадження, - розповіла в коментарі Житомир.info речник Головного правління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

«28 вересня до поліції звернулась бердичівлянка з заявою про побиття її 15-річної доньки. 30 вересня вона подала заяву й про булінг. Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ст. 125 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження). Попередньо встановлено, що особистий конфлікт між двома дівчата, ученицями одного й того ж навчального закладу, призвів до розбірок між ними. У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини події», - прокоментувала Ващенко 1 жовтня.

Нагадаємо, 6 лютого 2019 року користувач соціальної мережі Facebook оприлюднив відео бійки між дівчатами-підлітками. Особу кривдниці встановили: їй було 14 років, і вона жила з бабусею. Тільки у 2018 рік дівчина тричі втікала з дому. Наступного дня поліція встановила юних учасниць бійки, досудове розслідування розпочали за фактом хуліганства. За побиття ровесниці підліткам «світить» до 4 років тюрми.

Як повідомляв Житомир.info, з 19 січня 2019 року в Україні вступив у дію закон про протидію булінгу, який передбачає покарання у вигляді штрафу або громадських робіт за моральне та фізичне насильство. За інформацією ювенальної поліції Житомирської області, за І квартал поточного року було складено 7 протоколів про булінг: два на дітей і 5 – на їхніх батьків.

Як у Житомирській області карають школярів та їхніх батьків за булінг, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція побиття булінг  
Матеріали по темі