Влада

Заступник мера похвалився відзнакою за транспортні новації в Житомирі

2 October 2019, 09:54

Житомир отримав відзнаку в номінації «Найкраща транспортна модель».

Про це ввечері 1 жовтня повідомив у Facebook заступник мера Дмитро Ткачук.

«Це оцінка професійного експертного середовища, оголошена сьогодні на Kyiv Smart City Forum 2019. Ця відзнака – це результат реалізації багатьох прогресивних проектів: розробка і прийняття Плану сталої міської мобільності, електронного квитка, оновлення транспортної інфраструктури та рухомого складу. Вітаю всю транспортну команду Житомира та людей причетний до реалізації змін», - написав Ткачук.

Під час презентації транспортних новацій Житомира заступник мера розповідав про електронний квиток та безконтактну оплату; «картку житомирянина»; оновлення рухомого складу, зокрема – капітальний ремонт тролейбусів та нові комунальні автобуси; нову інфраструктуру – зручні та сучасні зупинки громадського транспорту, електронні табло та мобільні додатки, які показують рух транспорту; нові маршрути, зокрема – нічні; GPS-моніторинг; велоінфраструктуру.

Відео депутата Житомирської міської ради Владислава Пучича

Організатори Kyiv Smart City Forum 2019 повідомляють, що в рамках проведення форуму відбулася щорічна церемонія нагородження міст-лідерів з упровадження інноваційних рішень в інфраструктуру.

Експертне журі проаналізувало понад 100 конкурсних заявок та визначили найуспішніші проекти у 5 номінаціях:

Відкрите інноваційне місто — за успішне залучення громадян до процесів управління містом на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій — перемогли Тернопіль, Тетіївська ОТГ, Київська область, Дрогобич;

Найкраща транспортна модель міста — за найвищі стандарти у розвитку міської транспортної інфраструктури — були відзначені Житомир, Львов та Маріуполь;

Найкомфортніше місто для життя — за найвищі стандарти проживання та рівень задоволеності населення — нагороди отримали Харків, Умань, Чортків;

Місто стартапів — за підтримку у запуску нових інноваційних проектів та технологічних рішень з метою вдосконалення міського простору — перемогу здобули. Славутич, Шостка, Маріуполь;

Екологічно відповідальне місто — за використання розумних технологій для захисту та міської екосистеми визнані переможцями Біла Церква, Миргород, Іллінці.

Нагадаємо, на початку сесії Житомирської міської ради 17 вересня 2019 року мер Сергій Сухомлин запропонував написати заяви на звільнення начальнику управління транспорту Костянтину Підпокровному та заступнику мера Дмитру Ткачуку через неспроможність вирішити з перевізниками питання щодо пільгового проїзду інвалідів ІІ групи. За кілька годин начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний повідомив, що вже віддав меру свою заяву, а заступник мера Дмитро Ткачук сказав, що заяву не писав. Станом на 19 вересня заяви від Ткачука так і не було.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2019 року у програмі «Тема дня» Дмитро Ткачук розповідав про підвищення вартості проїзду та формування спільної транспортної мережі з ОТГ, які знаходяться навколо Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт Ткачук відзнака  
Матеріали по темі