Суспільство

У Житомирській області Пенсійний фонд заборгував переселенцям 6,4 млн грн, – результати моніторингу

2 October 2019, 10:05

Працівники Департаменту моніторингу рівних прав і свобод Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини здійснили моніторинг стану дотримання прав внутрішньо переміщених осіб на соціальний захист та створення умов для інтеграції за новим місцем проживання місцевими органами влади у Житомирській області. У результаті з’ясували, що стосовно п’ятої частини переселенців, які перебувають на обліку в Пенсійному фонді, є заборгованість з виплати пенсії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Уповноваженого Верховної ради України з прав людини від 1 жовтня.

«Незважаючи на певну стабілізацію ситуації щодо пенсійного забезпечення ВПО (внутрішньо переміщених осіб – ред.), моніторами встановлено системні порушення права внутрішньо переміщених осіб на отримання пенсійних виплат за минулий період та невиконання територіальним Пенсійним фондом рішень судів, прийнятих на користь ВПО щодо пенсійних виплат. Так, у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Житомирській області на обліку перебуває 2824 ВПО, з них 525 особам є заборгованість по виплаті пенсії на суму 6412317,71 грн», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2019 року виконавчий комітет Житомирської міськради погодив зміни до міської програми соціального захисту населення, аби створити у Житомирі фонд житла для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки цьому рішенню найбільш незахищені категорії переселенців за деякий час зможуть безкоштовно отримати тимчасові квартири.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселені пенсії  
Матеріали по темі