Економіка

На Другому форумі регіонів у Житомирі планують підписати у 5 разів більше контрактів, ніж під час Першого

3 October 2019, 15:32

У сесійній залі Житомирської міської ради 3 жовтня відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. На заході були присутні керівники Торгово-промислових палат, посли двох держав, представники підприємств-експортерів та консультативних компаній двох країн.

Учасники засідання обговорили торговельно-економічні відносини та питання розширення двосторонньої співпраці.

«Якщо у рамках Першого форуму було підписано ділових контрактів на суму 100 млн доларів, то сьогоднішній день у нас буде ще більш «урожайним» – у нас у п’ять разів буде більше підписано контрактів між підприємцями України і Білорусі. Між нашими країнами завжди були важливі братні відносини, ми один одного розуміємо, ми один з одним співпрацюємо, і ми маємо намір і далі це робити. Дуже важливо те, що керівники двох країн дають дуже важливий знак підприємцям двох країн до співпраці. Але все-таки це носить і міжрегіональний характер. І мені дуже приємно, що, за інформацією, яка є, приїхали усі регіони Білорусі, і 22 регіони України беруть участь. Це дуже-дуже серйозна заявка на те, що активно розвивається міжрегіональна співпраця», – сказав, виступаючи, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.


Посол Республіки Білорусь в України Ігор Сокол зазначив, що до Житомира прибула делегація у складі більш як 400 осіб.

«Із Білорусі приїхала делегація бізнесу у кількості більше 120 осіб, а всього делегація білоруська тут, у Житомирі, це більше 400 осіб. В чому унікальність цієї площадки: що у вас, у представників бізнесу, є можливість поспілкуватися практично з усіма керівниками регіонів України – 24 – і Білорусі – уже прибули майже усі наші губернатори, мер міста Мінськ. В січні-серпні 2019 року товарооборот з Україною, за нашою статистикою, білоруською, склав 3,8 млрд дол. США і виріс на 4% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Білоруський експорт дещо скоротився – на 0,7% і склав 2,7 млрд дол. США. Український експорт в Білорусь, відрадно слухати, виріс на 17,5% і склав 1,1 млрд дол. США. Україні і Білорусі вдається забезпечити високий рівень торговельно-економічної співпраці і уникнути негативного сценарію в торгівлі. Наші країни лишаються один для одного надійними торговельно-економічними партнерами», – резюмував Ігор Сокол.

Також на засіданні виступив посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим.

Завершили засідання підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній і підприємств. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів.

Дивіться фоторепортаж з майдану Соборного, де у рамках Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь 3-4 жовтня триватиме виставка великогабаритної техніки, а також перегляньте світлини з Михайлівської – там розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі.

Нагадаємо, вранці 1 жовтня 2019 року перекрили рух транспорту на майдані Соборному в Житомирі у зв’язку з підготовкою до Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь. В усіх напрямках від головного майдану міста були затори, автомобілі й маршрутки рухалися в об’їзд.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка на II Форум регіонів України та Білорусі, який відбудеться в Житомирі. Згодом стало відомо, що Лукашенко прийняв запрошення Зеленського відвідати Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум Білорусь Форум регіонів виставка  
Матеріали по темі