Події

ДБР оголосило про підозру Сергію Пашинському, який хотів потрапити у Верховну раду від Житомирської області

4 October 2019, 15:30

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутату Верховної Ради 5-8 скликань Сергію Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

«Досудовим розслідуванням встановлено: 31 грудня 2016 року на території Київської області відбувся словесний конфлікт між народним депутатом та громадянином. Під час нього народний депутат дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки «Glock 19») та вистрілив чоловіку в ліву ногу. Як наслідок, громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Важливо: згідно з висновком судово-медичної експертизи завдані тілесні ушкодження є тяжкими. Наразі вирішується питання про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні на сайті ДБР.

Санкція ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

«Українська правда» зазначає, що ДБР наводить подробиці інциденту, який стався 31 грудня 2016 року, коли Пашинський поранив у ногу 38-річного жителя Васильківщини В’ячеслава Хімікуса.

«31 грудня 2016 року Пашинський на дорозі біля Василькова Київської області поранив із пістолета громадянина Хімікуса. Депутат заявив, що напав саме Хімікус, хоча той стверджував зворотне. 26 липня 2017 року Генпрокуратура закрила справу про стрілянину за участю Пашинського, заявляючи, що не виявила в його діях складу злочину», - нагадує видання.

Як повідомляв Житомир.info, на позачергових парламентських виборах 2019 року у Житомирській області по Коростенському округу №64 балотувалися два народні депутати Верховної ради VІІІ скликання – Сергій Пашинський, який пройшов до парламенту по списку партії «Народний фронт», та Володимир Арешонков, який у 2014 році був обраний від цього округу як кандидат від Блоку Петра Порошенка. За результатами голосування 21 липня 2019 року, самовисуванець Володимир Арешонков отримав 27,6% голосів, кандидат від партії «Слуга народу» Вячеслав Сігачов – 26,8%, самовисуванець Сергій Пашинський був на третьому місці – 18%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР Пашинський нардеп  
Матеріали по темі