Влада

Житомирська область в жовтні знову отримає безкоштовні набори Lego для першокласників

5 October 2019, 10:47

Другий рік поспіль The LEGO Foundation надає безкоштовну допомогу Україні у вигляді наборів LEGO Play Box та Six Bricks для перших класів. Уже цього тижня до України було завезено та розподілено по 10 регіонах 13 вантажівок з наборами LEGO Play Box.

Про це 4 жовтня повідомила пресслужба Міністерства освіти.

«Ці набори – хороший дидактичний матеріал для наших вчителів. Під них прописані спеціальні методики, які допомагають дітям як засвоювати знання, так і розвивати м’які навички. Це дуже суттєва допомога Україні і ми раді, що маємо такі довірливі та міцні стосунки з партнерами. Реформа “Нова українська школа” – це справа багатьох, і без такої співпраці здійснити її було б надзвичайно важко», – зазначила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Зазначається, що минулого року загалом було завезено 51 вантажівку з наборами LEGO і цьогоріч розраховують на приблизно такий же обсяг. Завезення наборів до України відбувається у 4 етапи – вересень, жовтень (Six Bricks), листопад 2019 року та березень 2020 року.

Першими цьогоріч набори отримують Вінницька, Житомирська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Черкаська, Чернігівська, Київська, частково Хмельницька області та м. Київ.

Нагадаємо, в 2018 році Житомирська область у червні отримала безкоштовні конструктори Lego – 15 тис. 602 наборів «Шість цеглинок» для кожного першокласника та 1237 наборів «LEGO Play Box» для кожного першого класу.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2018 року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом The LEGO Foundation, в рамках якого фонд безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи (близько 17 тисяч шкіл з усієї України) протягом 2018-2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лего школа МОН Lego 
Матеріали по темі